ΕΠΙΚΗ Fernandez - απέκλεισε και την Kerber! (vid)

 
Leylah Fernandez
Leylah Fernandez © USTA
tn team Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 - 1:13

Η 19χρονη Leylah Fernandez συνεχίζει να γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη! Μετά τη σπουδαία ανατροπή επί της Naomi Osaka, η νεαρή Καναδή έκανε ανατροπή και απέναντι στην Angelique Kerber, για να προκριθεί στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Ένα (ακόμη) πρόωρο δώρο γενεθλίων έκανε στον εαυτό της η Leylah Fernandez, η οποία επικράτησε της Angelique Kerber με 4-6, 7-6 (5), 6-2, μια μέρα πριν κλείσει τα 19!

Η πολύ ταλαντούχα τενίστρια από τον Καναδά, είχε εντυπωσιάσει όλο τον τενιστικό κόσμο πριν 2 μέρες, όταν κέρδισε τη Naomi Osaka στο Arthur Ashe, σε έναν αγώνα που η Osaka έφτασε να σερβίρει για τη νίκη στο 2ο σετ.

Σήμερα επίσης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αφού στα μέσα του 2ου σετ έχανε με 4-6, 2-4 από την φορμαρισμένη Kerber, που έπαιζε το καλύτερό της τένις. Η... πεισματάρα όμως Fernandez δεν το έβαλε κάτω. Πρώτα ισοφάρισε σε 4-4 και αργότερα άρχισε να γίνεται όλο και καλύτερη, χάρη και στο momentum που είχε φέρει στο μέρος της.

Είχε set point για το 7-5 στο 12ο game, αλλά η Kerber έμεινε στο ύψος της και έστειλε το σετ στο tie-break. Ούτε αυτό όμως στάθηκε αρκετό για να σταματήσει τη φόρα της 19χρονης, που "ξέφυγε" με 5-1 στο tie-break και τελικά το κατέκτησε με 7-5.

Στο αποφασιστικό σετ οι ισορροπίες είχαν αλλάξει για τα καλά, με την Fernandez να κυριαρχεί σε όλη τη διάρκειά του. Από το 3ο game είχε ένα break point η Καναδή, που έμεινε πίσω με 1-2, αλλά κέρδισε τα 5 επόμενα games και ολοκλήρωσε τη νέα σπουδαία ανατροπή της σε 2 ώρες και 14 λεπτά.

Η νίκη αυτή αναμένεται να στείλει στο Top 50 την Fernandez, που μέχρι τώρα δεν έχει φτάσει ποτέ ψηλότερα από το Νο.66 του κόσμου. Την Τρίτη, θα αντιμετωπίσει την Elina Svitolina στον σημαντικότερο προημιτελικό της καριέρας της, καθώς θυμίζουμε η Ουκρανή κέρδισε λίγες ώρες πριν τη Simona Halep με 2-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots