Νίκη στα 4 σετ ο Nadal (vid)

 
Νίκη στα 4 σετ ο Nadal (vid)
© Darren Carroll / USTA
tn team Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 - 9:14

Αν και έχασε το 1ο σετ της αναμέτρησής του με τον Rinky Hijikata, o Rafael Nadal ανέβασε στροφές και πήρε τα 3 επόμενα, για να πετύχει την πρώτη του νίκη μετά το Wimbledon και την 20ή νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις σε Grand Slams στη χρονιά.

Παραμένει αήττητος σε Grand Slams διοργανώσεις για το 2022 ο Rafael Nadal (20-0), o oποίος επιβλήθηκε του Rinky Hijikata με 4-6, 6-2, 6-3, 6-3 στον 1ο γύρο του US Open.

Ήταν η πρώτη αναμέτρηση του Nadal στο US Open από το 2019, όταν και είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στη Νέα Υόρκη, ενώ πέτυχε την πρώτη του νίκη μετά από το Wimbledon, αφού θυμίζουμε δεν είχε καταφέρει να κερδίσει το πρώτο του παιχνίδι στο Σινσινάτι απέναντι στον Borna Coric, που έμελλε να κερδίσει και τον τίτλο μετ' έπειτα.

Ο Hijikata, ο οποίος πήρε wild card και βρίσκεται στο Νο.198 της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πέτυχε 11 winners στο 1ο σετ, κάνοντας μόνο 6 αβίαστα λάθη.

Ο Nadal ανέβασε τα ποσοστά του και τη συνολική του απόδοση στο 2ο σετ, στο οποίο έχασε μόλις 2 games, ενώ συνέχισε δυνατά και στα δυο επόμενα, φροντίζοντας να μην κινδυνέψει περισσότερο από τον 21χρονο Αυστραλό, τον οποίο κέρδισε σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες.

O Nadal, ο οποίος έχει πολύ καλές πιθανότητες να βρεθεί στο Νο.1 του κόσμου μετά από το US Open, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον απρόβλεπτο Fabio Fognini, από τον οποίο είχε ηττηθεί στον 3ο γύρο του US Open το 2015, παρόλο που είχε προηγηθεί με 2-0 σετ.

Από 0-2 σετ επέστρεψε και χθες ο Fognini, που κέρδισε τον Aslan Karatsev με 1-6, 5-7, 6-4, 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots