Rune: "Είχα θέμα με το γόνατο, έπαιζα χωρίς σερβίς"

 
Rune: "Είχα θέμα με το γόνατο, έπαιζα χωρίς σερβίς"
© Lexie Wanninger/USTA
tn team Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 - 16:09

Ο Holger Rune απέδωσε τη βαριά ήττα που υπέστη στην πρεμιέρα του στο US Open σε τραυματισμό στο γόνατο, εξηγώντας πως τον περιόρισε πάρα πολύ στο σερβίς του και στο backhand του.

Ο Rune ηττήθηκε με το βαρύ 6-2, 6-1, 6-4 από τον Brandon Nakashima στον 1ο γύρο του US Open, για να συμπληρώσει τη σεζόν του στα Grand Slam, με δυο πορείες μέχρι τον 4ο γύρο (Roland Garros, Wimbledon) και δυο πολύ πρόωρους αποκλεισμούς, στον 2ο γύρο του Australian Open και στον 1ο του US Open. 

"Εσείς τι πιστεύετε;" απάντησε ο Rune όταν ρωτήθηκε από το μέσο της Δανίας, Ekstra Bladet, για το αν είναι ευχαριστημένος γι' αυτά τα αποτελέσματα, καθιστώντας έτσι ξεκάθαρο πως δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος.

Όσο για την ήττα του από τον Nakashima, απέδωσε ευθύνες στον τραυματισμό του στο γόνατο: "Μου δημιούργησε πολλά προβλήματα με το σερβίς μου, αλλά και όταν τεντωνόμουν για να κάνω backhand, με πονούσε κάθε φορά που τέντωνα το πόδι μου. Στο σερβίς και στο backhand έκανα τα περισσότερα λάθη μου."

Η αλήθεια είναι πως ο Δανός έβαλε μέσα μόνο το 39% των πρώτων του σερβίς (33/84) στο παιχνίδι: "Είναι ένα αστεία χαμηλό ποσοστό. Αυτό μου το έκανε πολύ δύσκολο να παίξω. Χρησιμοποιώ αρκετά το δεξί μου γόνατο για να σερβίρω κανονικά. Πάντα πιστεύω στον εαυτό μου και γι' αυτό μπήκα να παίξω, αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο σήμερα. Έπρεπε να αυτοσχεδιάσω. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις έναν αγώνα χωρίς σερβίς."

Ο Rune έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς αυτή τη χρονιά και είχε χάσει μάλιστα το προηγούμενο πολύ σημαντικό ραντεβού, αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων, εξαιτίας ενός άλλου τραυματισμού, στον καρπό του: "Με βάζει σε σκέψεις για το τι μπορώ να κάνω καλύτερα. Είτε είναι κάτι που μπορεί να γίνει στην προπόνηση, είτε χρειάζομαι καλύτερη αποκατάσταση, ή οτιδήποτε άλλο. Προσπαθώ να παίρνω μόνος μου τις αποφάσεις, αλλά και να παίρνω τις συμβουλές που μου δίνει η ομάδα μου. Είναι αλήθεια πως το σώμα μου υποφέρει περισσότερο απ' ότι συνήθως τον τελευταίο καιρό. Πρέπει να το κοιτάξουμε και να πάρουμε τη σωστή απόφαση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots