H Navarro εκθρόνισε την Gauff! (vid)

 
H Navarro εκθρόνισε την Gauff! (vid)
© Darren Carroll/USTA
tn team Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 - 1:45

Η Emma Navarro έβγαλε εκτός US Open την περσινή πρωταθλήτρια, Coco Gauff, για να προκριθεί στον 2ο συνεχόμενο προημιτελικό της σε Grand Slam.

Η Navarro πιστοποίησε την πολύ καλή αγωνιστική της κατάσταση με μια σπουδαία νίκη επί της υπερασπίστριας του τίτλου και Νο.3 του κόσμου, Gauff, με 6-3, 4-6, 6-3.

Η 23χρονη Αμερικανίδα, Νο.12 στον κόσμο και πολύ κοντά στο Top 10 μετά απ' αυτή τη νίκη, προηγήθηκε με σετ και με break στο 6-3, 4-3, φτάνοντας από τότε πολύ κοντά στη νίκη.

Η Gauff ωστόσο πέρασε στην αντεπίθεση και κατάφερε να κερδίσει 3 games στη σειρά, για να στείλει το ματς σε 3ο σετ. Δεν πτοήθηκε η Navarro, που έκανε το break από νωρίς στο 3ο σετ για το 3-1 και έκτοτε δεν έχασε ποτέ το πλεονέκτημα, ολοκληρώνοντας το πιο κρίσιμο σετ της καριέρας της χωρίς να επιτρέψει καν break point στην αντίπαλό της.

Για 2η συνεχόμενο Grand Slam θα είναι στα προημιτελικά η Navarro, η οποία ήταν στα προημιτελικά και στο Wimbledon. Αξίζει να σημειωθεί πως στο US Open δεν είχε καν νίκη μέχρι πριν μια εβδομάδα, αφού αυτή είναι η 3η της παρουσία στο κυρίως ταμπλό και στις 2 προηγούμενες είχε αποκλειστεί στον 1ο γύρο!

Θα διεκδικήσει την πρώτη της παρουσία σε ημιτελικό Grand Slam και την εξασφάλιση του ντεμπούτου της στο Top 10, ενάντια στην Paula Badosa την Τρίτη (03/09). Θυμίζουμε πως η Ισπανίδα, η οποία επίσης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, επιβλήθηκε νωρίτερα της Yafan Wang με 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots