Μεγάλη ανατροπή και τελικός για την Pegula (vid)

 
Μεγάλη ανατροπή και τελικός για την Pegula (vid)
© Manuela Davies/USTA
tn team Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 - 6:26

H Jessica Pegula επέστρεψε από το 1-6, 0-2 και νίκησε την Karolina Muchova στα ημιτελικά του US Open, για να προκριθεί στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της.

Με νίκη συνδύασε την πρώτη της παρουσία σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης η Jessica Pegula, η οποία επιβλήθηκε της Karolina Muchova με 1-6, 6-4, 6-2 και εξασφάλισε την αμερικανική εκπροσώπηση (και) στον τελικό των γυναικών το Σάββατο (07/09).

Θυμίζουμε πως και στον τελικό των ανδρών την Κυριακή (08/09) θα υπάρξει εκπροσώπηση για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού στον δεύτερο ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Taylor Fritz και Frances Tiafoe.

Μετά από ένα εφιαλτικό ξεκίνημα, στο οποίο πήρε μόλις ένα game στα πρώτα 9 και έμεινε πίσω με 1-6, 0-2, η Pegula κατάφερε να αλλάξει το ματς στη συνέχεια, κάνοντας την αρχή με ένα σερί 4 κερδισμένων games που την έβαλαν μπροστά με 4-2 στο 2ο σετ.

Η Muchova ισοφάρισε σε 4-4 και έφτασε 2 games μακριά από τη νίκη, όμως η Pegula άντεξε την πίεση κέρδισε τους 8 από τους 10 επόμενους πόντους, για να πάρει το 2ο σετ με 6-4.

Άλλαξε εντελώς το momentum και στο 3ο σετ πήρε από νωρίς τον έλεγχο η Αμερικανίδα, η οποία προηγήθηκε με 2-0. Απειλήθηκε στα επόμενα games, αλλά έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε, από ένα σε 3ο (3-0), 5ο (4-1) και 7ο game (5-2), για να κάνει εκείνη τελικά το break στο 8ο game και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή και τον θρίαμβο στο 6-2, έπειτα από 2 ώρες και 12 λεπτά στο Arthur Ashe Stadium.

Αν και περισσότερο καιρό στο Top 10, η Pegula έχει λιγότερες εμπειρίες από την Muchova σε τελικές φάσεις Grand Slam, αυτό όμως δεν την εμπόδισε να πάρει τη νίκη και να μπει στον μεγάλο τελικό.

Εκεί την περίμενε ήδη η Aryna Sabalenka, η οποία νωρίτερα απέκλεισε την Emma Navarro με 2-0 σετ. Θα είναι ιδανικός τελικός καθώς είναι οι δυο πιο φορμαρισμένες παίκτριες αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Η Sabalenka προέρχεται από την κατάκτηση του 1000αριού στο Σινσινάτι, όπου κέρδισε την Pegula στον τελικό, ενώ η Pegula είχε κατακτήσει μια εβδομάδα πριν το 1000άρι στο Τορόντο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots