Σπουδαίος Sinner στον τελικό (vids)

 
Σπουδαίος Sinner στον τελικό (vids)
© USTA
tn team Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 - 1:21

Ο Jannik Sinner πραγματοποίησε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση, συνέτριψε με 3-0 σετ τον Jack Draper και μπήκε με εμφατικό τρόπο στον τελικό του US Open.

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του US Open πήρε ο Jannik Sinner, ο οποίος επιβλήθηκε του Jack Draper με 7-5, 7-6 (3), 6-2 έπειτα από 3 ώρες αγώνα στο Arthur Ashe.

O κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης έκανε ένα σπουδαίο ματς, το οποίο ολοκλήρωσε με 11 άσους, 43 winners και 34 αβίαστα λάθη. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές είχε το κάτι παραπάνω και δεν μπορούσε να τον ματσάρει ο Draper, ο οποίος από την πλευρά του έκανε το τουρνουά της ζωής του, δεν είχε χάσει κανένα σετ μέχρι τη σημερινή αναμέτρηση, ενώ και στα ημιτελικά είχε καλή απόδοση.

Τα πρώτα δυο σετ ήταν πολύ κλειστά, με τον Sinner όμως να κάνει ένα πολύ κρίσιμο break στο τέλος του 1ου και να το κατακτά με 7-5. Και στο 2ο σετ ήταν καλύτερος ο Ιταλός, που έσβησε ένα break point, ο ίδιος όμως είχε 4 ευκαιρίες για break, με τον Draper να τις σβήνει όλες.

Προς το τέλος του σετ ο Sinner είχε και ένα πρόβλημα με τον καρπό του και πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, αποδείχτηκε όμως πως δεν ήταν κάτι σοβαρό, τουλάχιστον δεν τον επηρέασε σήμερα, και όταν επέστρεψε στο τερέν πήρε το tie-break με 7-3 και ενίσχυσε το προβάδισμά του.

Συνέχισε να παίζει καλύτερο τένις και στο 3ο σετ δεν απειλήθηκε καν στο σερβίς του ο Sinner, ο οποίος έκανε διαδοχικά break και από το 2-2 έφτασε στο 6-2, "σφραγίζοντας" την πρόκριση σε 3 ώρες και 3 λεπτά αγώνα.

Για 2η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε τελικό Grand Slam o Sinner, που την πρώτη φορά ήταν και ο νικητής, φέτος στην Αυστραλία.

Την Κυριακή (08/09) θα διεκδικήσει τον 2ο major τίτλο του, απέναντι είτε στον Taylor Fritz, είτε στον Frances Tiafoe.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots