Πρώτο χαμένο σετ για Sinner (vids)

 
Πρώτο χαμένο σετ για Sinner (vids)
© Darren Carroll/USTA
tn team Σάββατο, 30 Αυγούστου 2025 - 23:45

O Denis Shapovalov έβαλε στον Jannik Sinner την πρώτη δύσκολη δοκιμασία στο φετινό US Open, με τον υπερασπιστή του τίτλου να την περνά με επιτυχία και να παίρνει την πρόκριση για τη 16άδα.

Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, επικράτησε του Shapovalov με 5-7, 6-4, 6-3, 6-3 σε 3 ώρες και 12 λεπτά ενός αγώνα που ήταν πολύ διαφορετικός σε σχέση με τους άλλους δύο του Ιταλού στο τουρνουά.

Για πρώτη φορά δοκιμάστηκε και για πρώτη φορά έχασε σετ, ένα σετ μάλιστα που θα μπορούσε να πάρει, αφού επέστρεψε από το 2-5 και είχε break point για το 6-5! Ο Shapovalov άντεξε σε ένα σημείο που ο Sinner είχε γυρίσει το momentum, με τον Καναδό να καταφέρνει αξιοθαύμαστα όχι μόνο να κάνει το hold, αλλά τελικώς να παίρνει και το σετ, με νέο break στο 12ο game.

Ο Sinner ήταν πολύ καλύτερος στο 2ο σετ και δεν αντιμετώπισε κανένα break point, για να επωφεληθεί από το break που έκανε στο 7ο game (4-3), όμως στο 3ο σετ βρέθηκε ξανά υπό πίεση και έχανε με 0-3, 0-30.

Η απάντησή του ωστόσο σε αυτό ήταν εκκωφαντική, αφού κέρδισε τα 9 επόμενα games, πήρε το 3ο σετ με 6-3 και προηγήθηκε με 3-0 στο 4ο, το οποίο και ολοκλήρωσε επίσης στο 9o game, "κλειδώνοντας" μια ακόμα πρόκριση στη Νέα Υόρκη.

O Sinner μένει έτσι σε τροχιά υπεράσπισης και μετράει πλέον 10 διαδοχικές νίκες στο US Open - 20 συνολικά.

Στον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Alexander Bublik και Tommy Paul. Θυμίζουμε ότι από τον Bublik είχε ηττηθεί στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους, τον Ιούνιο στο Χάλε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots