Djokovic: "Χαίρομαι που είναι στον τελικό ο Κύργιος"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC
tn team Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 - 10:34

Ο Novak Djokovic ξεδίπλωσε τις σκέψεις του για τον αυριανό τελικό του Wimbledon, μιλώντας ακόμα για τη σχέση του με τον Νικ Κύργιο, που βελτιώθηκε μετά την Αυστραλία, τον σεβασμό που έχει έκτοτε για εκείνον, καθώς και για το τι είναι αυτό που θα καθορίσει τον μεγάλο νικητή.

"Πάντα είναι στόχος να φτάνω στον τελικό για να μπορώ να διεκδικήσω το τρόπαιο, πόσω μάλλον σε ένα Grand Slam. Είμαι χαρούμενος και ικανοποιήμενος που θα είμαι σε θέση να διεκδικήσω αυτό το τρόπαιο. Σήμερα ήταν ένα καλό παιχνίδι. Δεν ξεκίνησα τόσο καλά όσο σε άλλα παιχνίδια, έκανα πολλά λάθη και δεν είχα ρυθμό, αλλά στη συνέχεια διαχειρίστηκα καλύτερα τα πράγματα. Το 2ο σετ ήταν το σημείο καμπής για τον αγώνα, άλλαξε τα πάντα. Άρχισα να νιώθω καλύτερα, τον έκανα να τρέχει περισσότερο και μετά ήμουν σταθερός για 3 σετ. Πάντα θα ήθελα να έχω παίξει καλύτερα, αλλά είμαι χαρούμενος με τη νίκη μου", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου χθες, μετά τη νίκη του με 3-1 σετ επί του Cameron Norrie.

Για το ότι είχε όλο το γήπεδο εναντίον του στον αγώνα, είπε: "Ποτέ δεν είναι ωραίο να παίζεις έχοντας όλο το στάδιο εναντίον σου, αλλά το περίμενα, ήταν λογικό. Νομίζω ότι τα κατάφερα αρκετά καλά στο να μείνω συγκεντρωμένος. Δεν ήταν εύκολο να κλείσω το ματς στο τέλος, ένιωσα πίεση, αλλά όλα πήγαν καλά. Όλοι οι παίκτες καλούμαστε να βρίσκουμε λύσεις, να προσαρμοζόμαστε και να αποδεχόμαστε τις συνθήκες. Έχω συνηθίσει να έχω τον κόσμο εναντίον μου στην καριέρα μου. Όσο περισσότερο σου συμβαίνει, τόσο περισσότερο το συνηθίζεις."

Για τη σχέση του με τον Νικ Κύργιο, την οποία ο Ελληνοαυστραλός αποκάλεσε "bromance", είπε: "Δεν ξέρω αν θα το έλεγα bromance, αλλά έχουμε σίγουρα καλύτερη σχέση μετά την Αυστραλία. Ήταν από τους λίγους που βγήκαν μπροστά για να με υπερασπιστούν και με στήριξαν δημόσια. Είναι κάτι που εκτιμώ πολύ και τον σέβομαι γι' αυτό. Αυτό που έγινε στην Αυστραλία ανήκει στο παρελθόν, πέρασαν ήδη 6 μήνες. Η αρχή της σεζόν ήταν ταραχώδης για μένα σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά τώρα είμαι χαρούμενος που θα είμαι σε έναν τελικό Grand Slam και ελπίζω πως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα κερδίσω."

Για το διακύβευμα του να παίζει σε έναν τελικό Grand Slam στα 35 του: "Γνωρίζω τι διακυβεύεται, σε κάθε αγώνα και κάθε Grand Slam σ' αυτό το στάδιο της καριέρας μου το διακύβευμα είναι μεγάλο. Δεν ξέρω πόσες ευκαιρίες θα έχω ακόμα για να κερδίσω Grand Slam στο μέλλον. Αντιμετωπίζω με θετική διάθεση τον τελικό αυτόν και με έχω μεγάλη θέληση για νίκη. Θα είμαι καλά προετοιμασμένος, σωματικά και πνευματικά, αλλά υπάρχουν πολλές προσδοκίες και μεγάλη πίεση. Η εμπειρία που έχω και το γεγονός ότι παίζω με κάποιον που δεν έχει ξαναπαίξει τελικό Grand Slam, μπορεί να μου δίνει ένα ελαφρύ πλεονέκτημα. Την ίδια στιγμή όμως, γνωρίζοντας και τον χαρακτήρα του, ίσως να μην τον επηρεάσει και πολύ αυτό. Παίζει χωρίς άγχος κάθε φορά που βγαίνει στο γήπεδο, έχει μεγάλη δύναμη στο σερβίς του και είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ επιθετικός. Θα φροντίσω να είμαι προετοιμασμένος γι' αυτό."

Για το αν του φαίνεται έκπληξη να είναι στον τελικό ο Κύργιος: "Είναι έκπληξη που θα βρίσκεται στον τελικό αν δούμε τη θέση του στην κατάταξη, αλλά γνωρίζουμε όλοι πόσο επικίνδυνος παίκτης είναι, ειδικά στο γρασίδι. Φαίνεται πως πνευματικά είναι δυνατότερος απ' ότι πριν μερικά χρόνια. Με τον καιρό ωριμάζεις και καταλαβαίνεις τι χρειάζεται για να βρεθείς στο καλύτερο ψυχολογικό ή σωματικό επίπεδο. Δεν με εκπλήσσει που βρίσκεται εδώ. Ως λάτρης του τένις, χαίρομαι που έφτασε μέχρι τον τελικό, γιατί είναι πολύ ταλαντούχος. Είναι εδώ χάρη στην ποιότητά του και το αξίζει."

Τέλος, για το παιχνίδι του Κύργιου και το τι θα καθορίσει τον τελικό νικητή: "Η κίνησή του στο σερβίς είναι ρευστή και γρήγορη. Μπορεί να φτάσει σε οποιαδήποτε γωνία. Μπορεί επίσης να γίνει πολύ επιθετικός από την πίσω μεριά του γηπέδου, αν και πάντα στέκεται περίπου ένα μέτρο μπροστά από την baseline. Είναι δύσκολο να διαβάσεις το σερβίς του. Δεν έχω παίξει ή προπονηθεί μαζί του από την τελευταία φορά που τον αντιμετώπισα, που ήταν νομίζω το 2017. Ελπίζω να βρίσκομαι στο επιθυμητό επίπεδο, γιατί στο τέλος είναι ένα πνευματικό παιχνίδι. Όποιος μείνει πιο ήρεμος στις καθοριστικές στιγμές θα κερδίσει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots