WTA
Double για την Κορδολαίμη στο Sharm El Sheikh!

 
Double για την Κορδολαίμη στο Sharm El Sheikh!
Double για την Κορδολαίμη στο Sharm El Sheikh!
tennisnews team Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 - 23:04

H Ελένη Κορδολαίμη κέρδισε στα δύο σετ την Ana Bianca Mihaila σε έναν γεμάτο τελικό στο Sharm El Sheikh και έκανε το "double" στο τουρνουά των 10.000 δολαρίων της Αιγύπτου, αφού κέρδισε και τους δύο τίτλους, σε μονά και διπλά. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για την 23χρονη Ελληνίδα στα μονά, από το 2014.

Η Κορδολαίμη ολοκλήρωσε την εκπληκτική εβδομάδα της με μια straight sets νίκη στον τελικό του Soho Square F26 Egypt Women's Future των 10.000 δολαρίων. Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε της Ρουμάνας Ana Bianca Mihaila με 7-6 (6), 6-3, σε έναν τελικό που παρά το γεγονός πως είχε δύο σετ, ξεπέρασε τις 2 ώρες σε διάρκεια.

Η Ελένη, Νο. 6 στο ταμπλό και Νο. 694 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF, αναμένεται να βελτιώσει το career high της, όπου βρίσκεται σήμερα, ενώ αυτός ήταν ο πρώτος της τίτλος στα μονά ITF διοργάνωσης από το 2014 και ο δεύτερος συνολικά στην καριέρα της. Στα διπλά έχει κερδίσει 3 τίτλους σε τουρνουά των 10.000 δολαρίων, μαζί και με τον χθεσινό, με την Ουκρανή Kateryna Sliusar.

Η Κορδολαίμη χρειάστηκε να επιστρέψει από break πίσω στο 1ο σετ του τελικού. Συγκεκριμένα επέστρεψε από το 2-4, ενώ σέρβιρε δύο φορές με επιτυχία για να μείνει στο σετ, στο 4-5 και στο 5-6. Στο tie-break ήταν πίσω με 4-1 και με 6-4, αλλά έσβησε δύο συνεχόμενα set points και με 4 πόντους στη σειρά το κατέκτησε με 8-6!

Στο 2ο σετ η Ελληνίδα ήταν ακόμα καλύτερη και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της με ένα break στο 8ο game, χάρη στο οποίο προηγήθηκε με 5-3. Στο 9ο game σέρβιρε για την κατάκτηση του τίτλου και χρειάστηκε να σβήσει 2 break points και να περάσει από 6 ισοπαλίες, πριν κρατήσει το σερβίς της και ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 2 ώρες και 3 λεπτά.

Η πολύ σημαντική επιτυχία της Κορδολαίμη, αναμένεται να την ανεβάσει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, αφού την επόμενη Δευτέρα (στις 18 Ιουλίου), θα κερδίσει 12 βαθμούς WTA.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελένη έχει κερδίσει και τους 5 τίτλους της καριέρας της (2 στα μονά και 3 στα διπλά), στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου, όπου είχε και τις περισσότερες συμμετοχές της σε τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots