WTA
Πίσω στο Νο. 2 η Kerber

 
Πίσω στο Νο. 2 η Kerber
Πίσω στο Νο. 2 η Kerber
tennisnews team Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 - 12:09

H Angelique Kerber επέστρεψε στο Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, την καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ, μετά και την συμμετοχή της στον τελικό του Wimbledon. Στην κορυφή παρέμεινε η μεγάλη πρωταθλήτρια, Serena Williams, ενώ στο Νο. 7 ανέβηκε η 36χρονη αδερφή της, Venus Williams!

Μετά από αρκετό καιρό, η Serena Williams κινδύνεψε να χάσει το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, ωστόσο πραγματοποίησε το καλύτερο τουρνουά της στη φετινή σεζόν και κατέκτησε το Wimbledon, για να παραμείνει στην κορυφή.

Σήμερα, η κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων ξεκίνησε να μετράει την 178η διαδοχική της εβδομάδα στο Νο. 1 του κόσμου και χρειάζεται μόλις 9 ακόμη, για να ξεπεράσει το κορυφαίο ρεκόρ όλων των εποχών, τις 186 συνεχόμενες εβδομάδες της Steffi Graf. Επίσης, αυτή είναι η 301η εβδομάδα της Serena στο Νο. 1 του κόσμου συνολικά στην καριέρα της. Αυτό είναι το τρίτο καλύτερο ρεκόρ, πίσω από τις 377 εβδομάδες της Graf και από τις 332 της Martina Navratilova.

Η Kerber, η οποία έφτασε πιο κοντά από κάθε άλλη παίκτρια στη Serena στα τελευταία 3 χρόνια, επέστρεψε στο Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας το career high της. Η 28χρονη Γερμανίδα προκρίθηκε στον δεύτερο τελικό της σε Grand Slam διοργάνωση, 6 μήνες μετά από την κατάκτηση του Australian Open.

Η άνοδος της Kerber στο Νο. 2, ανάγκασε τις Garbine Muguruza και Agnieszka Radwanska να χάσουν από μια θέση και έπεσαν στο Νο. 3 και στο Νο. 4 αντίστοιχα. Στο Νο. 5 παρέμεινε η Simona Halep και στο Νο. 6 η Victoria Azarenka.

Μια από τις πιο όμορφες ιστορίες του φετινού Wimbledon, ήταν η επιστροφή της Venus Williams σε ημιτελικούς Grand Slam, μετά από 6 χρόνια. Η 36χρονη Αμερικανίδα κέρδισε μια θέση και είναι στο Νο. 7 της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας στην 8η θέση την Roberta Vinci.

Η Carla Suarez Navarro κέρδισε 3 θέσεις και είναι στο Νο. 9 του κόσμου, ενώ αξιοσημείωτη άνοδο πραγματοποίησε η Svetlana Kuznetsova, η οποία άφησε πίσω της 4 θέσεις και επέστρεψε στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο. 10.

Πολύ καλό τουρνουά πραγματοποίησε και η Dominika Cibulkova, η οποία κέρδισε 6 θέσεις και έφτασε στο Νο. 12 του κόσμου, ενώ η Elena Vesnina, που προκρίθηκε στον πρώτο της Grand Slam ημιτελικό, κέρδισε 26 θέσεις και έφτασε στο Νο. 24! Η 29χρονη Ρωσίδα πραγματοποιεί εντυπωσιακή χρονιά και αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιανουάριο ήταν στο Νο. 115 της παγκόσμιας κατάταξης!

Αρκετές παίκτριες βελτίωσαν τα career high τους στο Top 50. Η Kiki Bertens κέρδισε δυο θέσεις ακόμα και έφτασε στο Νο. 26, ενώ η 19χρονη Daria Kasatkina ανέβηκε 4 θέσεις και βρίσκεται στο Νο. 29. Στο Νο. 33 έφτασε η Monica Puig, ενώ η Misaki Doi ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο. 36. Δύο θέσεις χαμηλότερα βρίσκεται η Annika Beck (No. 38), η οποία επίσης βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ.

Η Eugenie Bouchard κέρδισε 8 θέσεις και επέστρεψε στο Top 40 (Νο. 40), ενώ εντυπωσιακή άνοδο πραγματοποίησε η Yaroslava Shvedova, που έφτασε μέχρι τις "8" του Wimbledon και "αναρριχήθηκε" 47 θέσεις, φτάνοντας στο Νο. 49 του κόσμου. Τέλος, 59 θέσεις υποχώρησε η Maria Sharapova, η οποία βρίσκεται πλέον στο Νο. 96.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Να σημειωθεί πως αυτή είναι μια πολύ σημαντική εβδομάδα για την Ελλάδα, αφού οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες παίκτριες αυτή τη στιγμή, βελτίωσαν αμφότερες τα career high τους. Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 100 και βρίσκεται στο Νο. 97 του κόσμου, ενώ η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε 13 θέσεις και έφτασε στο Νο. 260.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots