WTA
H Mirza την είπε σε δημοσιογράφο (vid)

 
H Mirza την είπε σε δημοσιογράφο (vid)
H Mirza την είπε σε δημοσιογράφο (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 - 19:47

Ένας δημοσιογράφος από την Ινδία έκανε ένα σεξιστικό σχόλιο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης με τη Sania Mirza, αλλά η Ινδή πρωταθλήτρια τον έβαλε αμέσως στη θέση του και εκείνος της ζήτησε συγγνώμη.

H αυτοβιογραφία της Sania Mirza, "Ace Against Odds", κυκλοφόρησε πρόσφατα και στα πλαίσια της προώθησης του νέου της βιβλίου, η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο στα διπλά, παραχώρησε συνέντευξη για την ινδική τηλεόραση και το India Today.

Ο συντονιστής της εκπομπής, Rajdeep Sardesai, έκανε ένα σεξιστικό σχόλιο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, κατακρίνοντας την επιλογή της Mirza να αφοσιωθεί στο τένις και όχι στην οικογένεια, όπως συνηθίζεται από τις γυναίκες στην συντηρητική κοινωνία της Ινδίας.

Η 29χρονη Sania, Νο. 1 στον κόσμο στα διπλά και κάτοχος 6 Grand Slam τίτλων, έβαλε στη θέση του τον δημοσιογράφο.

Sardesai: "Aυτό που αναρωτιούνται πολλοί είναι πότε θα φτιάξει τη ζωή της η Sania. Θα είναι στο Ντουμπάι, σε κάποια άλλη χώρα, θα κάνει οικογένεια; Δεν το είδα αυτό κάπου στο βιβλίο, φαίνεται σα να μη θέλεις να σταματήσεις το τένις για να φτιάξεις τη ζωή σου."

Mirza: "Δε νομίζετε ότι έχω φτιάξει τη ζωή μου;"

Sardesai:"Δεν αναφέρεις την συνταξιοδότηση, το να κάνεις οικογένεια, τη μητρότητα, ποια θα είναι η ζωή μετά από το τένις..."

Mirza: "Ακούγεστε απογοητευμένος που προτίμησα να είμαι στο Νο. 1 του κόσμου σε αυτή τη φάση της ζωής μου και όχι να γίνω μητέρα. Αλλά θα απαντήσω στην ερώτησή σας. Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να αντιμετωπίζει συνεχώς μια γυναίκα, πρώτα ο γάμος και μετά η μητρότητα. Δυστυχώς τότε θεωρείται ότι έχουμε φτιάξει τις ζωές μας, ανεξάρτητα από το πόσους τίτλους θα έχουμε κερδίσει στο Wimbledon ή αν θα έχουμε φτάσει στο Νο. 1 του κόσμου. Κάποια στιγμή θα συμβεί κι αυτό (η οικογένεια), αλλά όχι τώρα. Και όταν συμβεί θα είμαι η πρώτη που θα σας πω ότι σχεδιάζω να το κάνω."

Sardesai: "Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη, διατύπωσα πολύ άσχημα αυτό το ερώτημα. Έχεις δίκιο, ποτέ δε θα έκανα αυτή την ερώτηση σε έναν άνδρα αθλητή."

Mirza: "Είμαι χαρούμενη, γιατί είστε ο πρώτος δημοσιογράφος που μου ζητάει συγγνώμη στην κρατική τηλεόραση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots