WTA
Πλησιάζει το Top 20 η Bertens

 
Πλησιάζει το Top 20 η Bertens
Πλησιάζει το Top 20 η Bertens
tennisnews team Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 - 15:13

H Kiki Bertens συνέχισε την φανταστική της σεζόν με τη συμμετοχή της στον τελικό του Gstaad, που την έφερε πολύ κοντά στην πρώτη της είσοδο στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης. H πρωταθλήτρια του Gstaad, Viktorija Golubic, κέρδισε 33 θέσεις. Δείτε πως διαμορφώθηκε η κατάταξη της WTA τη Δευτέρα.

H φανταστική σεζόν συνεχίστηκε για την Bertens στο Gstaad, όπου προκρίθηκε σε ακόμη έναν τελικό. Θυμίζουμε πως η 24χρονη Ολλανδέζα είχε κερδίσει τον πρώτο της τίτλο από το 2012 τον περασμένο Μάιο στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, ενώ πραγματοποίησε το καλύτερο τουρνουά της καριέρας της στο Roland Garros, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

H Bertens ξεκίνησε τη χρονιά εκτός του Top 100. Τον Ιανουάριο ήταν στο Νο. 104 του κόσμου και τώρα "φλερτάρει" με τη πρώτη της είσοδο στο Top 20, αφού κέρδισε 5 ακόμη θέσεις και έφτασε στο Νο. 21 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η παίκτρια που την κέρδισε στον τελικό του Gstaad, Viktorija Golubic, κέρδισε 33 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο. 72 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας κατά πολύ το career high της.

Η φιναλίστ του BRD Bucharest Open, Anastasija Sevastova, μπορεί να ηττήθηκε από την Simona Halep με 6-0, 6-0, αλλά η δεύτερη παρουσία της σε τελικό για φέτος ήταν κάτι πολύ θετικό και την έφερε πίσω στο Top 50 και στο Νο. 49 του κόσμου, 17 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην κορυφαία 10άδα δεν υπήρξαν αλλαγές, με τη Serena Williams να είναι πάντα στην κορυφή, διατηρώντας μια διαφορά ασφαλείας προς το παρόν με τη δεύτερη, Angelique Kerber. Στο Νο. 3 είναι η Garbine Muguruza και στο Νο. 4 η Agnieszka Radwanska, ενώ η Simona Halep συμπληρώνει την κορυφαία πεντάδα. Ακολουθούν οι Victoria Azarenka (No. 6), Venus Williams (No. 7), Roberta Vinci (No. 8), Carla Suarez Navarro (No. 9) και Svetlana Kuznetsova (No. 10).

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Δύο θέσεις υποχώρησε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία πάντως παρέμεινε εντός του Top 100 και συγκεκριμένα στο Νο. 99 του κόσμου. Στο Νο. 260, δηλαδή στο career high της, παρέμεινε η 19χρονη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, ενώ στο Νο. 499 βρίσκεται η Δέσποινα Παπαμιχαήλ. Η Ελένη Κορδολαίμη βελτίωσε ξανά το ρεκόρ της, καθώς κέρδισε 72 θέσεις και έφτασε στο Νο. 603 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots