WTA
Επέστρεψε στους προημιτελικούς η Λένα

 
Επέστρεψε στους προημιτελικούς η Λένα
Επέστρεψε στους προημιτελικούς η Λένα
tennisnews team Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 - 19:55

Στον πρώτο της προημιτελικό από τον περσινό Σεπτέμβριο - όταν και είχε τον τελευταίο της τραυματισμό - προκρίθηκε η Λένα Δανιηλίδου, η οποία δεν έχει χάσει σετ στη διοργάνωση των 10.000 δολαρίων του Schio στην Ιταλία. Στον 2ο γύρο του χωμάτινου Futures, η Λένα κέρδισε την Ιταλίδα Ludmilla Samsonova.

Η Δανιηλίδου δεν αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα απέναντι στην 17χρονη Samsonova από την Ιταλία και πήρε τη νίκη με 6-3, 6-3, σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Αν και απώλεσε το γρήγορο προβάδισμά της με break στο 1ο σετ, η Λένα κέρδισε τα τρία τελευταία games του σετ και το κατέκτησε με 6-3, ενώ στο 2ο σετ επέτρεψε από το 0-2, προηγήθηκε με 3-2 και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω της, για να επικρατήσει της νεαρής Ιταλίδας στα δύο σετ. 

Θυμίζουμε πως στον 1ο γύρο του GPS Mediolanum Citta' Di Schio, η Λένα είχε αποκλείσει το Νο. 2 του ταμπλό, την Victoria Bosio από την Αργεντινή, με 6-2, 7-5. Χάρη σε αυτές τις δύο "καθαρές" νίκες, προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό στη φετινή σεζόν.

Τελευταία φορά που είχε παίξει σε προημιτελικό στα μονά, η 33χρονη Ελληνίδα ήταν στα ημιτελικά του Duino Aurisina, επίσης Futures των 10.000 δολαρίων της Ιταλίας, τον περσινό Σεπτέμβριο. Είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την αναμέτρησή της με την Ιταλίδα Georgia Brescia στο ξεκίνημά της, καθώς είχε τραυματιστεί στο γόνατο και μάλιστα χρειάστηκε να περάσει από το χειρουργείο.

Η Λένα δείχνει να βρίσκει και πάλι τα πατήματά της και την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε τον τίτλο στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Ίμολα στα διπλά, μαζί με την Ελβετίδα Lisa Sabino.

Στα προημιτελικά του Schio, θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Nicole Fossa Huergo, που έχει ξεκινήσει από τα προκριματικά της διοργάνωσης την πορεία της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots