WTA
Πρώτος τίτλος για τη Siegemund (vids)

 
Πρώτος τίτλος για τη Siegemund (vids)
Πρώτος τίτλος για τη Siegemund (vids)
tennisnews team Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016 - 21:45

H Laura Siegemund απέδειξε και με τη βούλα πως διανύει την καλύτερη χρονιά της καριέρας της, καθώς κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στο Bastad της Σουηδίας. Η 28χρονη Γερμανίδα κέρδισε με 2-0 σετ την προερχόμενη από τα προκριματικά, Katerina Siniakova, στον τελικό του Swedish Open.

Η Laura Siegemund ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του Σουηδικού Όπεν στο Bastad, μετά και την επικράτησή της στον σημερινό τελικό επί της Katerina Siniakova, με 7-5, 6-1.

"Είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά και δεν μπορώ να πιστέψω πως το κέρδισα! Ήμουν σε καλή φόρμα και έπαιζα καλά όλη την εβδομάδα. Ήξερα πως μπορούσα να τα πάω καλά εδώ, αλλά το να κερδίσω το τουρνουά ήταν κάτι που δεν περίμενα καθόλου", τόνισε η Siegemund, η οποία πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά της καριέρας της.

Πριν από 3 μήνες ακριβώς, στις 24 Απριλίου, η Γερμανίδα συμμετείχε στον πρώτο τελικό της καριέρας της, στο Porsche Tennis Grand Prix της Στουτγκάρδης, δεν κατάφερε όμως να πάρει περισσότερα από 4 games απέναντι στο μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, Angelique Kerber.

Σήμερα, η 28χρονη Siegemund ήταν η πρωταγωνίστρια του τελικού και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στο WTA Tour, ένας τίτλος που θα τη φέρει και σε νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, στο Νο. 32.

Η Siegemund, η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε μερικές μέρες, συνάντησε πολλές δυσκολίες από την 20χρονη Siniakova στο εναρκτήριο σετ, κατάφερε όμως να το κερδίσει στις λεπτομέρειες και από 'κει και πέρα κυριάρχησε απολύτως, κερδίζοντας τα 8 από τα 9 τελευταία games της αναμέτρησης και πανηγυρίζοντας τη νίκη σε 82 λεπτά.

"Προσπάθησα να βρω το παιχνίδι μου από την αρχή. Ήθελα να είμαι επιθετική και να παίξω τένις χωμάτινου γηπέδου, γιατί συνήθως της αρέσει να στέλνει τη μπάλα από τη μια πλευρά στην άλλη και να κυριαρχεί. Ήθελα να είμαι εγώ εκείνη που θα την έκανε να κινηθεί και μπορεί να μην ήμουν ευχαριστημένη με το παιχνίδι μου σε κάποια σημεία του αγώνα, αλλά στο τέλος δούλεψε", ανέφερε η Siegemund.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots