WTA
Ο βασικός στόχος της Osaka για το 2021

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka Φωτογραφία: Pete Staples / USTA
tennisnews team Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2021 - 18:21

Η Naomi Osaka, πρωταθλήτρια ήδη σε 3 Grand Slam τουρνουά, έχει έναν βασικό στόχο για τη νέα σεζόν και αυτός δεν είναι κάποιο Grand Slam.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Ιαπωνίας ένας από τους προπονητές της Osaka, o Yutaka Nakamura, βασικός στόχος της 23χρονης είναι
η πρωτιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν στην πατρίδα της αυτό το καλοκαίρι.

"Το 2021, ένας βασικός στόχος μας είναι να τα πάμε καλά στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Είναι λίγες οι ευκαιρίες για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς, μετά θα γίνουν ξανά στο Παρίσι το 2024 και στο Λος Άτζελες το 2028. Αλλά φυσικά υπάρχουν και τέσσερα Grand Slam τουρνουά, για τα οποία θα  προετοιμαστούμε πολύ καλά και θέλουμε να τα πάει καλά και εκεί", είπε ο Nakamura.

Θυμίζουμε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 από το 2020 εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν είναι βέβαιο για τη διεξαγωγή τους. Ένα επιπλέον κίνητρο που θα έχει η Osaka, θα είναι πως θα αγωνιστεί στην πατρίδα της.

"Βέβαια υπάρχουν ακόμα πολλές αβεβαιότητες εξαιτίας του ιού, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε", συνέχισε ο Nakamura. "Αν μπορούμε να προετοιμαστούμε τέλεια για κάτι, θα το κάνουμε. Αν οι συνθήκες αλλάξουν, θα προσαρμοστούμε σ' αυτές. Σχετικά με τους Ολυμπιακούς, η Naomi προετοιμάζεται όσο καλύτερα μπορεί για την ώρα."

H Osaka κατέκτησε για 2η φορά στην καριέρα της το US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ αναδείχθηκε καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς από το Associated Press και κορυφαία προσωπικότητα στον κόσμο του αθλητισμού από το Sports Illustrated.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots