WTA
Με Bencic η Raducanu στο Άμπου Ντάμπι

 
Belinda Bencic
Belinda Bencic © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 - 15:30

Η Belinda Bencic είναι η δεύτερη παίκτρια που ανακοινώθηκε από το σπουδαίο τουρνουά επίδειξης Mubadala World Tennis Championships και αυτή με την οποία θα αναμετρηθεί η Emma Raducanu για τον τίτλο στο Άμπου Ντάμπι αυτό τον Δεκέμβριο.

Το Mubadala World Tennis Championships θα επιστρέψει μετά από 2 χρόνια στη φετινή pre-season και ανακοινώθηκε ήδη το ζευγάρι του τελικού των γυναικών, όπου η Emma Raducanu θα αναμετρηθεί με την Belinda Bencic.

Πρόκειται για δυο πολύ μεγάλα ονόματα, ειδικά στο δεύτερο μισό της χρονιάς, καθώς η Bencic ήταν εκείνη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ η Raducanu πραγματοποίησε εκείνη την ιστορική πορεία στο US Open, όπου κατάφερε να γίνει η μοναδική παίκτρια σε άνδρες και γυναίκες στη συνολική ιστορία του αθλήματος, που κατέκτησε ένα Grand Slam προερχόμενη από τα προκριματικά.

"Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω στο Άμπου Ντάμπι και να ζήσω όσα είχε να μου προσφέρει το τουρνουά, ήμουν πολύ ενθουσιασμένη και δέχτηκα να το κάνω με χαρά. Μου αρέσει να ταξιδεύω σε νέα μέρη, ανυπομονώ να βρεθώ στο Άμπου Ντάμπι και να συναντήσω τους fans εκεί. Η Emma και εγώ δώσαμε έναν ωραίο αγώνα στη Νέα Υόρκη και ανυπομονώ για μια ακόμα σπουδαία μάχη, αυτή τη φορά στο Άμπου Ντάμπι", δήλωσε η Bencic.

Θυμίζουμε πως θα είναι η 4η φορά που το Mubadala World Tennis Championships θα έχει γυναικείο αγώνα. Το 2017, την πρώτη φορά που συνέβη αυτό, πρωταθλήτρια ήταν η Jelena Ostapenko, η οποία κέρδισε τη Serena Williams. Το 2018 νικήτρια ήταν η Venus Williams και φιναλίστ ξανά η Serena Williams, ενώ το 2019 πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Maria Sharapova, που κέρδισε στον τελικό την Ajla Tomljanovic.

Στους άνδρες, που το τουρνουά γίνεται από το 2009 και φέτος θα είναι η 13η διοργάνωση, υπερασπιστής του τίτλου είναι ο Rafael Nadal, ο οποίος είχε κερδίσει σε έναν φανταστικό τελικό τον Στέφανο Τσιτσιπά με 6-7 (3), 7-5, 7-6 (3).

Το Mubadala World Tennis Championships του 2021 αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-18 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots