WTA
Θρίαμβος Badosa στο Indian Wells (vid)

 
Paula Badosa
Paula Badosa © Jimmie48/WTA
tn team Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 - 2:17

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, η Paula Badosa κατάφερε να κερδίσει τη Victoria Azarenka στο tie-break του 3ου σετ, για να κατακτήσει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της.

Μετά από 3 ώρες και 4 λεπτά ενός συναρπαστικού τελικού - από τους καλύτερους της χρονιάς - η Paula Badosa έκαμψε την αντίσταση της Victoria Azarenka με 7-6 (5), 2-6, 7-6 (2) και έγινε η νέα πρωταθλήτρια του Indian Wells.

Η Badosa παρέμεινε αήττητη σε τελικούς (2-0), κατακτώντας τον 2ο τίτλο της καριέρας της και σημαντικότερο, λίγους μήνες μετά τον πρώτο της τίτλο στο 250άρι του Βελιγραδίου.

Χάρη στον τίτλο στο 1000άρι του Indian Wells, η 23χρονη Ισπανίδα αναμένεται να αφήσει πίσω της 14 θέσεις και από το Νο.27 να σκαρφαλώσει στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας κατά πολύ το προηγούμενο career high της (Νο.26).

Το 1ο σετ χρειάστηκε 1 ώρα και 18 λεπτά για να ολοκληρωθεί, με τις δυο παίκτριες να πηγαίνουν χέρι-χέρι τόσο στα service games, όσο και στα breaks. Η Badosa προηγήθηκε 2 φορές με break, στο 4-3 και στο 6-5, και τις δυο φορές όμως η Azarenka απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 4-4 και 6-6 αντίστοιχα. Στο tie-break, η Ισπανίδα απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-0 και ισοφαρίστηκε σε 5-5, αλλά κέρδισε τους πολύ κρίσιμους δυο επόμενους πόντους και κατέκτησε το σετ.

Η Azarenka ανταποκρίθηκε ανοίγοντας με δυο συνεχόμενα break το 2ο σετ, για να προηγηθεί με 3-0. Η Badosa μείωσε προσωρινά σε 3-1, αλλά η Azarenka ανέκτησε τη διαφορά των δυο break, φτάνοντας στο 5-1 και κλείνοντας αργότερα το σετ με 6-2.

Στο αποφασιστικό σετ η μάχη κορυφώθηκε, με την Badosa να παίρνει πρώτη το προβάδισμα με 2-0. Η Azarenka ισοφάρισε σε 2-2 και είχε break point για να προηγηθεί στο 5ο game, αλλά η Ισπανίδα το έσβησε και κέρδισε αυτό το πολύ κρίσιμο game μετά από 4 ισοπαλίες, για το 3-2.

Η Azarenka κατάφερε να κάνει το break και να περάσει μπροστά στο 9ο game (5-4), αλλά δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς στο σερβίς της και η Badosa την ισοφάρισε ξανά (5-5). Οι δυο παίκτριες αντάλλαξαν από ένα ακόμα service game και το 3ο σετ πήγε κι αυτό στο tie-break, με νικήτρια για μια ακόμα φορα την Badosa, που έπαιξε τρομερά και έχασε μόνο 2 πόντους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots