WTA
Επιστροφή σε μεγάλο τελικό για Krejcikova (vid)

 
Barbora Krejcikova
Barbora Krejcikova © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 - 19:27

H Barbora Krejcikova έβγαλε "νοκ άουτ" και την Jessica Pegula, για να προκριθεί στον σημαντικότερο τελικό της από το καλοκαίρι του 2021, όταν είχε κατακτήσει το Roland Garros.

Μια μέρα μετά τη νίκη της επί του Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, Aryna Sabalenka, η Barbora Krejcikova κέρδισε και το Νο.3 του κόσμου, Jessica Pegula, θυμίζοντας την παίκτρια που κατέκτησε Grand Slam τίτλο στο Παρίσι τον Ιούνιο του 2021.

Η 27χρονη Τσέχα τενίστρια, Νο.30 αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε μετά από 2 ώρες αγώνα της Pegula με 6-1, 5-7, 6-0 και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Dubai Tennis Championships.

Στο 1ο και στο 3ο σετ η Krejcikova κυριάρχησε κατά κράτος και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Pegula, που έκανε ό,τι μπορούσε για να μείνει στο τουρνουά, στέλνοντας την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Στο 2ο σετ η Αμερικανίδα είχε προηγηθεί με 5-3, αλλά η Krejcikova έσβησε 2 set points και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5. Παρόλα αυτά, η Pegula επέστρεψε από το 5-5, 0-30 και κέρδισε 8 πόντους στη σειρά, για να φτάσει στο 7-5.

Δεν πτοήθηκε η Τσέχα, που κέρδισε τους 12 από τους 13 πρώτους πόντους του αποφασιστικού σετ, για να πάρει ένα γρήγορο προβάδισμα με διπλό break στο 3-0. Με νέο break στο 5ο game αποτελείωσε την Pegula και σέρβιρε επιτυχώς για το bagel στο 6ο game.

Αύριο η Krejcikova θα παίξει στον 9ο τελικό της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο της (5-3). Στο 2023 θα είναι ο πρώτος τελικός της, ενώ στο Ντουμπάι και σε 1000άρι διοργάνωση ο 2ος, μετά τον Μάρτιο του 2021, όταν είχε χάσει στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης από την Garbine Muguruza.

Η αποστολή της βεβαίως δεν θα είναι καθόλου εύκολη στη διεκδίκηση του 1ου τίτλου της σε 1000άρι και του 2ου μεγαλύτερου μετά το Roland Garros, αφού θα αντιμετωπίσει την πολύ φορμαρισμένη και κορυφαία στον κόσμο, Iga Swiatek, που έχασε τον αριθμό ρεκόρ (για 1000άρι τουρνουά) των 9 games, για να προκριθεί στον τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots