WTA
"Έσπασε το κακό" η Σάκκαρη (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Katelyn Mucahy / BNP Paribas Open
tn team Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 - 5:48

Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε πολύ κοντά στο να χάσει για 4η διαδοχική φορά από την Shelby Rogers, κέρδισε όμως τα 8 τελευταία games της αναμέτρησης και απέκλεισε την Αμερικανίδα, για να συνεχίσει την πορεία της στο Indian Wells.

Λίγες ώρες μετά από τον αποκλεισμό του Στέφανου Τσιτσιπά από το Indian Wells, με την πρόωρη έξοδο "φλέρταρε" και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία κέρδισε τελικά την Shelby Rogers με 2-6, 6-4, 6-0.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, Νο.7 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη, είχε χάσει και τις 3 προηγούμενες αναμετρήσεις με την Αμερικανίδα και λίγο έλειψε να έχει την ίδια μοίρα και σήμερα, κατάφερε όμως να γυρίσει τον διακόπτη την τελευταία στιγμή και να αλλάξει τα δεδομένα.

Πιο αναλυτικά, αν και το παιχνίδι ξεκίνησε γύρω στις 15:30 τοπική ώρα, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ, καθώς διακόπηκε από τη βροχή στα μέσα του 1ου σετ, με τη Σάκκαρη να μην παίζει καλά και να είναι ήδη πίσω με διπλό break στο 1-4. Η Rogers κατάφερε στην επανεκκίνηση να υπερασπιστεί το σερβίς της και να κλείσει το σετ για το 6-2.

Το 2ο σετ ήταν αρκετά αμφίρροπο, με την Rogers να κάνει πρώτη το break για το υπέρ της 2-1, αλλά τη Σάκκαρη να μένει "όρθια" και να ισοφαρίζει σε 2-2. Στο επόμενο game η Ελληνίδα έσβησε 4 break points και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της, για να περάσει μπροστά με 3-2.

Μια ακόμα πολύ δύσκολη στιγμή για την 27χρονη Ελληνίδα ήταν στο 9ο game, όταν βρέθηκε πίσω με 4-4, 0-40. Αυτή τη φορά έσβησε 3 break points, αλλά συνεχόμενα, για να κρατήσει ξανά το σερβίς της και μάλιστα να πάρει 8 πόντους στη σειρά και να κάνει break με love στο επόμενο game, παίρνοντας το 2ο σετ με 6-4.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η Σάκκαρη άλλαξε τα δεδομένα και πήρε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης χάρη σε νέο break που έκανε στο ξεκίνημα του 3ου σετ, για να προηγηθεί με 3-0.

Δεν υπήρχε γυρισμός μετά από αυτό για την Αμερικανίδα, που στα τελευταία λεπτά έδειχνε να αντιμετωπίζει και πρόβλημα με το σώμα της, αλλά κυρίως είχε καταρρεύσει πνευματικά, με τη Σάκκαρη να κερδίζει τους 16 από τους 18 τελευταίους πόντους του ματς και να κλείνει με bagel το 3ο σετ.

Η Σάκκαρη, φιναλίστ πέρσι στο Indian Wells, "έσπασε" το κακό απέναντι στην Rogers, ενώ απέφυγε και έναν πρόωρο αποκλεισμό που θα της έφερνε μεγάλη απώλεια βαθμών.
Θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει την προσπάθειά της και την Κυριακή θα έρθει αντιμέτωπη με την Anhelina Kalinina από την Ουκρανία, για μια θέση στη φάση των "16". Η Kalinina είχε αποκλείσει νωρίτερα την Linda Fruhvirtova, με 4-6, 6-4, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots