WTA
Νέα "Βασίλισσα" στο Τσάρλεστον η Jabeur (vid)

 
Νέα "Βασίλισσα" στο Τσάρλεστον η Jabeur (vid)
© Charleston Tennis LLC
tn team Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 - 0:57

H Ons Jabeur κέρδισε την υπερασπίστρια του τίτλου, Belinda Bencic, στον τελικό του Charleston Open και έγινε η νέα πρωταθλήτρια του Τσάρλεστον.

Δυναμική ήταν η επιστροφή της Ons Jabeur στα χωμάτινα τουρνουά, καθώς η Τυνήσια τενίστρια κατέκτησε τον 1ο τίτλο της στη χρονιά, επικρατώντας στον τελικό του Charleston Open της περσινής πρωταθλήτριας, Bencic, με 7-6 (6), 6-4.

Ήταν ένας ωραίος τελικός, με την Jabeur να επιστρέφει από το 3-5 και να ισοφαρίζει την Bencic. Προηγήθηκε στη συνέχεια με 5-6, 0-40, έχασε όμως 5 set points συνολικά στο σερβίς της Ελβετίδας και κινδύνεψε ξανά στο tie-break, όπου βρέθηκε πίσω με 4-6.

Ήταν η σειρά της Jabeur να σβήσει set points, με την Τυνήσια να κερδίζει 4 πόντους στη σειρά και να παίρνει τελικά το tie-break με 8-6.

Στο 2ο σετ η Jabeur πήρε τη διαφορά δυο break στο 4-1. Μείωσε σε 4-3 η Bencic, η Jabeur φρόντισε όμως να κρατήσει τη διαφορά του ενός break έως το τέλος και, αφού έσωσε 3 break points για το 5-5, κατάφερε να κλείσει το σετ στο 6-4 και να φτάσει στη νίκη σε 1 ώρα και 59 λεπτά.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος για την Jabeur, που κέρδισε τον 2ο τίτλο της στο χώμα μετά από το 1000άρι της Μαδρίτης πέρσι.

Θα κερδίσει μια θέση αύριο η 28χρονη Τυνήσια στην κατάταξη, επιστρέφοντας στο Νο.4 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots