WTA
H Pegula σταμάτησε την Badosa στο Σινσινάτι (vid)

 
H Pegula σταμάτησε την Badosa στο Σινσινάτι (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024 - 23:55

H Jessica Pegula έκανε δικό της το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Σινσινάτι, καθώς κέρδισε την Paula Badosa και στοχεύει στον 2ο συνεχόμενο τίτλο της.

Η Pegula κρατάει ζωντανό το όνειρο να παραμείνει ο τίτλος του Σινσινάτι σε χέρια Αμερικανίδας (πέρσι το κατέκτησε η Coco Gauff), καθώς πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Cincinnati Open, μετά και τη νίκη της με 6-2, 3-6, 6-3.

Ήταν ένα κλειστό ματς, με την Pegula να κάνει ιδανικό ξεκίνημα και να παίρνει τα 8 από τα 10 πρώτα games του ημιτελικού, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 6-2, 2-0. H Badosa κατάφερε να απαντήσει στο break στο 2ο σετ και να το ισορροπήσει, πριν αυτό διακοπεί από τη βροχή, στο 4-3 υπέρ της Ισπανίδας.

Με την επανέναρξη του αγώνα, η Badosa έκανε νέο break, για να πάρει ένα μεγάλο προβάδισμα με 5-3 και να το αξιοποιήσει στο σερβίς της στη συνέχεια, κλείνοντας το σετ για το 6-3.

Η μεγάλη ευκαιρία για την Ισπανίδα να αλλάξει για τα καλά το ματς ήρθε στο ξεκίνημα του 3ου σετ, όμως η Pegula στάθηκε όρθια την κρίσιμη στιγμή και έσβησε 4 break points, για να υπερασπιστεί το σερβίς της με επιτυχία στο 3ο game (2-1).

Η Αμερικανίδα βρήκε και το break που έψαχνε στο 8ο game, σε ένα game που η Badosa έχασε προβάδισμα με 30-0, για να κάνει το 5-3 και να ολοκληρώσει το ματς στο σερβίς της στο επόμενο game, στο οποίο έσβησε και break point.

Η Pegula προκρίθηκε για 1η φορά στον τελικό του Σινσινάτι και για 5η σε ένα 1000άρι τουρνουά (3-1). Φέτος θα είναι ο 3ος τελικός της, μετά το 500άρι του Βερολίνου και το 1000άρι του Τορόντο πριν μια εβδομάδα, έχοντας κερδίσει και τα 2 αυτά τουρνουά. Συνολικά θα παίξει στον 13ο τελικό της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο της (6-6).

Θα μπει σ' αυτόν τον τελικό έχοντας 9 συνεχόμενες νίκες, ωστόσο το έργο της παραμένει πολύ δύσκολο, αφού θα αντιμετωπίσει την Aryna Sabalenka. Θυμίζουμε πως η Sabalenka απέκλεισε στον άλλον ημιτελικό την Iga Swiatek.

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται και η Badosa, η οποία θα πάει στο US Open έχοντας κερδίσει τους 10 από τους 12 αγώνες που έδωσε σε Ουάσινγκτον, Τορόντο και Σινσινάτι. Στο 500άρι της Ουάσινγκτον ήταν πρωταθλήτρια, στο 1000άρι του Τορόντο έχασε από τη Jelena Ostapenko σε κλειστό ματς στον 2ο γύρο, όμως στο Σινσινάτι προκρίθηκε στον μεγαλύτερο ημιτελικό της στα τελευταία 2,5 χρόνια. Γι' αυτό το λόγο θα κερδίσει και 10 θέσεις, επιστρέφοντας στο Top 30 και το Νο.27 του κόσμου και εξασφαλίζοντας μια seeded θέση στην κλήρωση του US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots