WTA
Έχασε 8 θέσεις η Σάκκαρη

 
Έχασε 8 θέσεις η Σάκκαρη
© Lexie Wanninger/USTA
tn team Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 - 8:53

Η Μαρία Σάκκαρη απώλεσε τους βαθμούς που είχε από το περσινό κερδισμένο 1000άρι στη Γουαδαλαχάρα αυτή την εβδομάδα κι έτσι έχασε 8 θέσεις, υποχωρώντας στο Νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης.

H Σάκκαρη αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στον ώμο τις τελευταίες εβδομάδες κι έτσι έχει χάσει αρκετά σημαντικά ραντεβού, όπως το Σινσινάτι, το US Open (αγωνίστηκε αλλά εγκατέλειψε) και τη Γουαδαλαχάρα.

Στο τελευταίο είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια πέρσι κι έτσι έχασε τους 1.000 βαθμούς που κρατούσε αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετές θέσεις και από το Νο.9 να πάει στο Νο.17.

Άλλες αλλαγές δεν έγιναν στο Top 10 γι' αυτή την εβδομάδα, με την Iga Swiatek να παραμένει στο Νο.1 και την Aryna Sabalenka να είναι στο Νο.2. Στο Νο.3 διατηρείται η Jessica Pegula και στο Νο.4 είναι η Elena Rybakina, με την Jasmine Paolini να συμπληρώνει το Top 5.

H Coco Gauff βρίσκεται στο Νο.6, η Qinwen Zheng στο Νο.7, η Emma Navarro στο Νο.8 και οι Danielle Collins και Barbora Krejcikova, που κέρδισαν από μια θέση λόγω της πτώσης της Σάκκαρη, συμπληρώνουν τη 10άδα στο Νο.9 και στο Νο.10 αντίστοιχα.

Δυο θέσεις κέρδισε η Daria Kasatkina, που κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.11, ενώ η Beatriz Haddad Maia, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο τουρνουά της Σεούλ, κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.12.

Μια θέση κέρδισε και η Paula Badosa, η οποία βρίσκεται στο Νο.19. Χαμηλότερα, άνοδο 16 θέσεων σημείωσε η Emma Raducanu, που ανέβηκε στο Νο.54, ενώ η Rebecca Sramkova, η οποία κέρδισε τον 1ο τίτλο της καριέρας της στη Hua Hin, άφησε πίσω της 41 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.61.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots