WTA
Sabalenka: "Να τερματίσω τη σεζόν στο Νο.1"

 
Sabalenka: "Να τερματίσω τη σεζόν στο Νο.1"
© USTA
tn team Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 - 13:12

Η Aryna Sabalenka θα επιστρέψει στη δράση για το τελευταίο μέρος της σεζόν μετά τον θρίαμβο του US Open και ο στόχος της για το τέλος του 2024 δεν είναι άλλος από το Year-end No.1.

"Ακόμα χρειάζομαι λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει. Θα το επεξεργαστώ καλύτερα όταν τελειώσει η σεζόν, αυτή τη στιγμή θέλω να συνεχίσω χωρίς να το σκέφτομαι", είπε η Sabalenka στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από την έναρξη του WTA 1000 του Πεκίνου, αναφερόμενη στην κατάκτηση του US Open πριν μερικές μέρες.

"Πήρα 4-5 μέρες άδεια για να ξεκουραστώ, ήταν αρκετός χρόνος και για να το γιορτάσω. Πέρασα καλά, φόρτισα τις μπαταρίες μου και τώρα ξεκινάμε πάλι από το μηδέν. Είχα μια καλή προετοιμασία για την ασιατική περίοδο. Θα ήθελα παραπάνω μέρες ξεκούρασης, αλλά δεν μπορούσα", πρόσθεσε.

Η 26χρονη Λευκορωσίδα υπολείπεται μόλις 400 βαθμούς της Iga Swiatek στο Race και ο στόχος για το υπόλοιπο του 2024 δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος: "Θέλω να τερματίσω τη χρονιά στο Νο.1 του κόσμου. Δεν θέλω όμως και να το σκέφτομαι υπερβολικά, θέλω απλά να βγω στο court και να βγάλω το καλύτερο παιχνίδι μου στο court. Μετά το τέλος της σεζόν, θα δω αν αυτό ήταν αρκετό για να είμαι στο Νο.1 του κόσμου και αν όχι, τι χρειάζεται να βελτιώσω για να τα καταφέρω."

Για το τι σημαίνει για εκείνη το να είναι στο Νο.1 του κόσμου: "Σημαίνει πολλά να σε αποκαλούν την καλύτερη παίκτρια του κόσμου. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να μπω στο Top 100, αργότερα στο Top 50, στο Top 10 και τελικά στο Top 2. Γνωρίζω καλά τώρα πως δεν έχασα το χρόνο μου με όλες αυτές τις ώρες που πέρασα στην προπόνηση."

Τέλος, για το Asian swing, σχολίασε: "Υπάρχουν πολλά σπουδαία τουρνουά στην Ασία. Είναι σημαντικό κομμάτι της σεζόν και για το WTA Finals, γιατί θέλω να πάω εκεί έχοντας κερδίσει αρκετούς αγώνες πριν. Υπάρχει ένα κενό 3 εβδομάδων μέχρι το WTA Finals, κάτι αρνητικό για ένα τόσο μεγάλο event, όπου όλα τα παιχνίδια θα είναι υψηλής έντασης."

H Sabalenka, η οποία έχει μια πολύ καλή ευκαιρία στο China Open να πλησιάσει την Swiatek, που δεν θα παίξει στο Πεκίνο, θα είναι στο Νο.1 του ταμπλό και στον 2ο γύρο, όπου έχει περάσει με bye, θα αντιμετωπίσει είτε qualifier, είτε lucky loser.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots