WTA
Osaka: "Δεν ήξερα αν ο Mouratoglou ήταν καλός προπονητής"

 
Osaka: "Δεν ήξερα αν ο Mouratoglou ήταν καλός προπονητής"
tn team Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 - 10:22

Η Naomi Osaka παραδέχτηκε πως πριν δουλέψει με τον Patrick Mouratoglou, αναρωτιόταν αν είναι όντως καλός προπονητής ή αν απλά επωφελείται της μεγάλης φήμης του.

Η Osaka επέστρεψε στο Πεκίνο μετά από 5 χρόνια και μαζί της είχε και τον νέο της προπονητή, Patrick Mouratolou. Πέτυχε μάλιστα ήδη και την πρώτη της νίκη, ενάντια στη Lucia Bronzetti με 6-3, 6-2. Μετά τον αγώνα, επιβεβαίωσε πως ο Mouratoglou είναι ο νέος της προπονητής και μάλιστα ευελπιστεί σε μια μακροχρόνια συνεργασία.

"Ναι, είναι ο προπονητής μου αυτή τη στιγμή και ευελπιστώ να είναι και για πολύ καιρό. Προσπαθώ να χτίζω σχέσεις σε μακροχρόνια βάση. Μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει και πιστεύω πως θα είναι πολύ ενδιαφέρον."

Για τον Wim Fissette, με τον οποίο δούλευε από το 2020, είπε: "Ο Wim είναι ένας από τους αγαπημένους μου ανθρώπους και προπονητές. Δεν έγινε τίποτα μεταξύ μας, απλά χρειαζόμουν μια αλλαγή. Είναι κρίμα, γιατί ήθελα να σηκώσουμε κι άλλα τρόπαια μαζί."

H Osaka αποκάλυψε και πως περνούσε από το μυαλό της το αν ο Mouratoglou έχει καταφέρει να χτίσει τον μύθο του μέσα από τη συνεργασία του με τη Serena Williams και δεν είναι τόσο άξιος προπονητής, κάτι για το οποίο δεν αμφιβάλλει πια.

"Δεν είναι αγενές αυτό που θα πω, επειδή έμαθα ότι δεν είναι αλήθεια, αλλά πριν τον γνωρίσω αναρωτιόμουν αν είναι όντως καλός προπονητής ή αν απλά ήταν ο προπονητής της Serena Williams και αυτό ήταν όλο. Τον γνώρισα, μιλήσαμε και δουλέψαμε μαζί στο court. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής, δίχως αμφιβολία. Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεργαζόμαστε και ακόμα είμαι λίγο νευρική όταν είναι κοντά μου. Πρέπει να περάσουμε κι άλλο χρόνο μαζί, για να νιώσω πιο άνετα."

Στον 2ο γύρο του China Open, η Osaka θα αντιμετωπίσει τη Νο.21 του ταμπλό, Yulia Putintseva.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots