WTA
Κάνει διάλειμμα από το τένις η Garcia: "Είμαι εξαντλημένη από το άγχος και τις κρίσιες πανικού"

 
Κάνει διάλειμμα από το τένις η Garcia: "Είμαι εξαντλημένη από το άγχος και τις κρίσιες πανικού"
© USTA
tennisnews team Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 - 22:02

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση, η Caroline Garcia μίλησε ανοιχτά για όλα τα δύσκολα που περνάει τελευταία, καταλήγοντας στο ότι χρειάζεται να μείνει λίγο καιρό μακριά από τα γήπεδα, ώστε να επιστρέψει φρέσκια και αναζωογονημένη το 2025.

Η Garcia έχει πάντως χρονοδιάγραμμα και κατέστησε σαφές πως σκοπεύει να επιστρέψει κανονικά με το ξεκίνημα της νέας σεζόν, για να παίξει στην Αυστραλία. Στην ουσία ανακοίνωσε το τέλος της σεζόν της για φέτος, ένα μήνα και κάτι πριν την κανονική ολοκλήρωσή της.

Όπως εξήγησε στην εκτενή ανακοίνωσή της, τον τελευταίο καιρό σταμάτησε να απολαμβάνει το τένις, παρότι ακόμα το αγαπάει, από το πολύ άγχος και τις κρίσεις πανικού. Θα κάνει για λίγες εβδομάδες ένα διάλειμμα για διακοπές και παράλληλα θα ξεκουράσει και τον ώμο της, αφού εκτός από όλα τα ψυχολογικά, αντιμετώπιζε και σωματικά προβλήματα αυτή τη σεζόν.

Αναλυτικά όλα όσα έγραψε η Γαλλίδα τενίστρια:

"Η Γουαδαλαχάρα ολοκλήρωσε τη σεζόν μου για το 2024. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, επειδή στο τένις κάθε εβδομάδα που λείπεις νιώθεις ότι μένεις πίσω, χάνεις βαθμούς και ευκαιρίες, αλλά ξέρω πως είναι η σωστή απόφαση, ώστε να επιστρέψω δυνατότερη το 2025 και να παλέψω ξανά για μεγάλες στιγμές.

Σωματικά, έχω πιέσει στα όρια των ώμο μου, προπσαθώντας να αναρρώσω εν μέσω αγώνων, κάτι που απλά δεν λειτουργεί. Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να αναρρώσω σωστά.

Πνευματικά, χρειάζομαι ένα ρισέτ. Χρειάζομαι να κάνω ένα βήμα πέρα, να κάνω πραγματικές διακοπές, να επανασυνδεθώ με την οικογένειά μου και με τα αγαπημένα μου πρόσωπα και να επιτρέψω στον εαυτό μου να πάρει μια ανάσα, χωρίς την πίεση των αγώνων.

Αυτή τη χρονιά, η νοοτροπία μου ήταν τοξική. Σταμάτησα να απολαβάνω το να είμαι τενίστρια και έγινα εμμονική με την κατάταξη και τις νίκες. Τα αποτελέσματα δεν ευθυγραμμίστηκαν με τους στόχους και τις προσδοκίες που είχα.

Η δουλειά, οι θυσίες και ο πόνος, όλα ήταν ίδια με πριν, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήρθαν και δεν μπορούσα να παίξω στο επίπεδο που ξέρω ότι μπορώ να παίξω. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το δεχτείς. Είμαι 30 τώρα και είχα μια υπέροχη καριέρα, έχω κερδίσει 1000άρια, το WTA Finals, Grand Slams στα διπλά, έχω φτάσει στο Νο.4 του κόσμου. Το μυαλό μου όμως έχει κολλήσει σε όλα αυτά που δεν έχω πετύχει.

Ποτέ δεν έφτασα στο Νο.1, ποτέ δεν κέρδισα ένα Grand Slam, ποτέ δεν ανέβηκα σε βάθρο Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης ήμουν ασυνεπής, ποτέ δεν ήμουν σε θέση να μείνω στο Top 10 μια ολόκληρη χρονιά.

Πιστεύω πως μπορώ να πετύχω ακόμα αυτά τα πράγματα; Κάποιες μέρες, ναι. Κάποιες άλλες, δεν είμαι και τόσο σίγουρη. Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να με πιέζω με τον ίδιο τρόπο που έκανα πριν.

Είμαι εξαντλημένη από το άγχος, από τις κρίσεις πανικού, από τα δάκρυα πριν από τους αγώνες. Έχω κουραστεί να μου λείπουν οι οικογενειακές στιγμές και ποτέ να μην έχω ένα πραγματικό σπίτι. Είμαι κουρασμένη να ζω σε έναν κόσμο όπου η αξία μου μετριέται στα αποτελέσματα της προηγούμενης εβδομάδας, στην κατάταξή μου, στα αβίαστα λάθη μου.

Για πολύ καιρό, έχω αφήσει το τένις να με φάει, να κυριεύσει τα συναισθήματά μου μέσα από κάθε αποτέλεσμα. Αλλά είμαι περισσότερα από αυτό. Είμαι μια γυναίκα με αρχές, με ταλέντα, με πάθη, με ελαττώματα και με δυνατά στοιχεία. Δεν είμαι τέλεια, κάνω το καλύτερο που μπορώ.

Εύχομαι να ήταν εύκολο να το αλλάξω αυτό, να μεγαλώσω, να εναρμονιστώ με μια νέα νοοτροπία. Εύχομαι να μπορούσα απλά να βγω εκεί έξω, να παίξω ελεύθερα, με χαμόγελο και να βγάζω τα καλύτερά μου χτυπήματα όταν χρειάζεται περισσότερο. Αλλά όπως λέει και η φίλη μου Alize Cornet, η πραγματική αλλαγή χρειάζεται χρόνο. Δεν μπορείς να κάνεις αναίρεση μια κατάσταση χρόνων μέσα σε μια νύχτα.

Τελευταία ένιωθα καταβεβλημένη στο tour, η πίεση του να αγωνιστώ, τα μάτια που παρακολουθούν την κάθε μου κίνηση. Με ταλαιπωρεί το άγχος και νιώθω παγιδευμένη στο court. Δεν με γέμιζαν η νίκες πια, απλά με ανακούφιζε όταν τελείωνε.

Παρόλα αυτά αγαπώ ακόμα το τένις, μου έχει δώσει τόσα πολλά: μαθήματα, εμπειρίες, εκπληκτικούς ανθρώπους (όπως και ο αρραβωνιαστικός μου) και αξέχαστα συναισθήματα. Το τένις με έκανε αυτή που είμαι σήμερα.

Γι' αυτό επιλέγω να απομακρυνθώ για τώρα. Θα φορτίσω τις μπαταρίες μου τις επόμενες εβδομάδες και μετά θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου για το 2025 από νωρίς, θα προετοιμαστώ σωματικά, πνευματικά και τακτικά.

Όταν αποσυρθώ τελείως από το τένις, θέλω να κοιτάζω πίσω και να βλέπω ότι είχα απολαύσει το ταξίδι, ότι ήμουν περήφανη με τον εαυτό μου και ότι τα έδωσα όλα. Και στο τέλος, κέρδισα κάποια πολύ ωραία πράγματα σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη, θα σας δω στην Αυστραλία."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Caroline Garcia (@carogarcia)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots