WTA
Pegula: "Οι παίκτες δεν μπορούν πια να εμπιστευτούν το σύστημα"

 
Pegula: "Οι παίκτες δεν μπορούν πια να εμπιστευτούν το σύστημα"
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2025 - 15:45

Τις γνώμες τους για το σύστημα αντι-ντόπινγκ και τον τρόπο που λειτουργεί εξέφρασαν οι κορυφαίες παίκτριες του κόσμου, που φαίνεται να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους σε αυτό.

Μετά από σχετική ερώτηση που δέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου της πριν από το τουρνουά του Ντουμπάι, η Jessica Pegula εξήγησε πως όλα αυτά που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο και η ιστορία του Jannik Sinner που κατέληξε με συμβιβασμό με τη WADA, έχουν φέρει περισσότερη δυσπιστία στους θεσμούς από τους παίκτες.

"Ανεξάρτητα με το τι έχει συμβεί και με το σε ποια πλευρά βρίσκεσαι, φαίνεται πως αυτή δεν είναι η διαδικασία. Φαίνεται λες και βγάζουν δικούς τους κανόνες. Δεν καταλαβαίνω πως αυτό είναι δίκαιο για τους αθλητές, πως είναι δίκαιο για τους παίκτες, όταν υπάρχει τόση ασυνέπεια", εξήγησε η Αμερικανίδα τενίστρια.

Και συνέχισε: "Είτε είσαι καθαρός είτε όχι, οι διαδικασίες είναι εντελώς δυσλειτουργικές. Επίσης αισθάνομαι πως κάποιοι άνθρωποι έχουν υπερβολικά μεγάλη εξουσία στο να καταστρέφουν μια καριέρα. Δε νομίζω πως οι παίκτες μπορούμε πλέον να εμπιστεύομαστε το σύστημα και αυτό είναι φριχτό για το άθλημα."

Σε ένα άλλο κεφάλαιο, αυτό του φόβου, στάθηκε η Aryna Sabalenka, η οποία πάντως συμφωνεί στο ότι δεν μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς.

"Απλά αρχίζεις να γίνεσαι πιο προσεκτικός. Για παράδειγμα, πριν δεν θα με ένοιαζε να αφήσω ένα ποτήρι με νερό και να πάω στο μπάνιο σε ένα αστιατόριο, τώρα δεν πρόκειται να ξαναπιώ από το ίδιο ποτήρι. Αρχίζεις να γίνεσαι πολύ επιφυλακτικός, γιατί αυτά τα πράγματα μπαίνουν στο κεφάλι σου. Αν κάποιος μπορεί απλά να χρησιμοποιεί μια κρέμα πάνω σου και να βγεις θετικός, τότε μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε τρόπο και μάλιστα να μην σε πιστεύουν. Απλά φοβάσαι περισσότερο το σύστημα, αυτή τη στιγμή δεν βλέπω πως μπορώ να εμπιστευτώ το σύστημα", είπε η κορυφαία παίκτρια του κόσμου.

Τέλος, η Coco Gauff εξέφρασε και εκείνη αμφιβολίες, εξηγώντας πως θέλει να πιστεύει ότι οι προθέσεις είναι οι σωστές, αλλά χρειάζεται περισσότερη προστασία προς τους παίκτες: "Πιστεύω πως όλα γίνονται για την καλύτερη προστασία του αθλήματος. Αυτό πρέπει να ελπίζω. Απλά ελπίζω πως εκτός από το άθλημα, προστατεύονται και οι παίκτες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots