Jabeur: "Με έχουν αποκαλέσει τρομοκράτη επειδή δεν θέλω να λιμοκτονούν παιδιά"

Η Ons Jabeur μίλησε για το πολύ ευαίσθητο ζήτημα της Παλαιστίνης, που αναπόφευκτα την επηρεάζει και στην καθημερινότητά της, αφού και η ίδια δέχεται επιθέσεις.
"Κάνουν καταπληκτική δουλειά", είπε η Jabeur στη WTA, αναφερόμενη στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ, του οποίου είναι πρέσβειρα καλής θέλησης από τον Φεβρουάριο του 2024.
"Όταν όμως κλείνουν τα σύνορα και προσπαθούν να οδηγήσουν παιδιά και πολλούς άλλους ανθρώπους στο να πεθάνουν από την πείνα... αυτό είναι πολύ απάνθρωπο, δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνει ενώ βρισκόμαστε στο 2025", πρόσθεσε η 30χρονη τενίστρια από την Τυνησία, η οποία σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται εκφράζει τη συμπαράστασή της στους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι στη Γάζα.
Αποκάλυψε δε, πως κάθε φορά που κάνει κάποια ανάρτηση ή κοινοποίηση σχετική με τη Γάζα, δεν μπορεί να συγκρατηθεί και βάζει τα κλάμματα.
"Κάποιος από την Παλαιστίνη ρωτούσε: 'Είμαστε άνθρωποι;' Και μόνο να φτάσεις να κάνεις μια τέτοια ερώτηση, σημαίνει ότι ζεις στην κόλαση. Ξέρω πως το WFP (Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης) ασκεί πίεση για να φτάσει φαγητό εκεί, παρόλο που πολλοί εθελοντές του σκοτώθηκαν. Κάνουν εθελοντική εργασία. Είναι ένας απαίσιος κόσμος, πραγματικά δεν ξέρω πως σκέφτονται οι άνθρωποι."
Παρά τις προσπάθειές της να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της, όπως οι περισσότεροι, ομολογεί ότι της είναι πολύ δύσκολο να "ξεφύγει" συναισθηματικά απ' όλο αυτό: "Με έχει επηρεάσει πάρα πολύ", είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, υπάρχει και ο παράγοντας των επιθέσεων που δέχονται τα επώνυμα πρόσωπα που στηρίζουν την Παλαιστίνη: "Πολλές φορές με έχουν αποκαλέσει τρομοκράτη... Δεν ξέρω πως προκύπτει αυτό. Εγώ προσπαθώ να βοηθήσω τους ανθρώπους, ειδικά τα παιδιά, που λιμοκτονούν."
Δεν σκοπεύει πάντως να σταματήσει να μιλάει γι' αυτά τα ζητήματα: "Δεν μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικό αυτό", σημείωσε.
Κλείνοντας, η Jabeur μίλησε και για τη θρησκεία, ένα θέμα στο οποίο πολύ σπανίως τοποθετείται. Αφορμή για να πάει εκεί η συζήτηση, ήταν το ταξίδι που έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Μέκκα, μαζί με τον σύζυγό της, Karim Kamoun.
"Η θρησκεία πάντα ήταν προσωπική υπόθεση για μένα, όπως νομίζω ότι πρέπει να είναι για κάθε άνθρωπο. Ένιωσα όμως την ανάγκη να συνδεθώ με τον Θεό. Η Μέκκα είναι ένα απίστευτο πνευματικό μέρος. Ένιωσα χαλάρωση και ηρεμία. Προσευχήθηκα πολύ, για την Παλαιστίνη, για την οικογένειά μου, για την υγέια μου."
H Jabeur πέρασε με walkover (εις βάρος της Petra Kvitova που αποσύρθηκε) στον 3ο γύρο στο 1000άρι της Ρώμης και θα κάνει εκεί ουσιαστικά την πρεμιέρα της, ενάντια σε μια εκ των Jasmine Paolini και Lulu Sun.
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.