WTA
Sabalenka: "Ελπίζω πως θα κερδίσω όλα τα επόμενα ματς με τη Rybakina!"

 
Sabalenka: "Ελπίζω πως θα κερδίσω όλα τα επόμενα ματς με τη Rybakina!"
tn team Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2026 - 14:32

Σε πολύ καλή διάθεση ήταν η Aryna Sabalenka μετά την επιστροφή της στους μεγάλους τίτλους, μιλώντας για το rivalry της με την Elena Rybakina, τους προηγούμενους χαμένους τελικούς και τα κοκτέιλ με τα οποία θα γιορτάσει τη νίκη της.

"Είναι πολύ καλή κοπέλα, θα έλεγα ότι είναι η πιο συμπαθητική στο tour", είπε η Sabalenka για τη Rybakina. Και συνέχισε: Έχουμε παίξει πολλούς αγώνες και ειλικρινά απολαμβάνω να την αντιμετωπίζω, παρότι πολλά απ' αυτά τα ματς ήταν σκληρά για μένα. Ακόμα κι έτσι το απολαμβάνω, ξέρω πως θα είναι πολύ υψηλό το επίπεδο του τένις και πως θα γίνει μάχη - κάτι που με κάνει και καλύτερη παίκτρια. Ελπίζω πως από δω και στο εξής θα κερδίζω όλους τους αγώνες μας!"

Αν και προηγείται στο head-to-head με 9-7 στις νίκες, η Sabalenka υπέστη κάποιες επώδυνες ήττες από τη Rybakina στο πρόσφατο παρελθόν, όπως αυτές στους τελικούς του WTA Finals και του Australian Open.

"Όπως είπα και πριν τον τελικό αυτόν, κουράστηκα να χάνω τέτοια μεγάλα ματς. Μην με παρεξηγείτε, οι αντίπαλοί μου έπαιξαν σπουδαίο τένις και άξιζαν τις νίκες, αλλά είχα πολλές χαμένες ευκαιρίες. Και σ' αυτό το ματς δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένη με το πως πήγαινε έως τις αρχές του 2ου σετ, γι' αυτό και προσπαθούσα να βρω κάτι για να αλλάξω τα πράγματα και να μου δώσει αυτοπεποίθηση."

Όσο για το πως τη βοήθησαν οι χαμένοι τελικοί, είπε: "Η εμπειρία βοηθάει. Με τόσους τελικούς που έχω χάσει, έμαθα πολλά πράγματα. Έμαθα ότι ο αγώνας δεν τελειώνει, αν δεν τελειώσει πραγματικά. Έτσι, ακόμα και αν αντιμετωπίζεις match point, υπάρχει ευκαιρία να επιστρέψεις. Αυτό είναι κάτι που έμαθα και γι' αυτό παραμένω πάντα δυνατή πνευματικά, ό,τι κι αν συμβεί. Παρόλο που έχω χάσει σημαντικούς τελικούς και με οδυνηρό τρόπο, θα έλεγα ότι μπορώ ακόμα να βγαίνω εκεί έξω και όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα, να παραμένω συγκεντρωμένη και να μάχομαι."

Τέλος, για το πως σκοπεύει να πανηγυρίσει τη νίκη της: "Υποθέτω θα πιω ένα-δυο espresso martini και θα πάρω φαγητό απ' έξω, από το Five Guys. Γι' αυτό δεν είμαι ποτέ σε φόρμα βασικά, γιατί πίνω κοκτέιλ και τρώω από το Five Guys (γέλια). Ίσως μόνο ένα-δυο ποτά, για να ανεβεί η διάθεση και αυτό ήταν. Το πρόγραμμα είναι πολύ πιεσμένο και ήδη πρέπει να φύγουμε για το επόμενο τουρνουά. Δεν μπορώ να χαλαρώσω, γιατί στο Μαϊάμι είμαι η υπερασπίστρια του τίτλου. Μου αρέσει πολύ το τουρνουά και θέλω να τα πάω καλά. Θα προσπαθήσω να μείνω χαλαρή, αλλά και συγκεντρωμένη. Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία, οπότε θα προσπαθήσω να την κρατήσω όσο καλύτερα μπορώ."

Tennis shots