Υπότροφος της χρονιάς η Αργυροκαστρίτη

 
Υπότροφος της χρονιάς η Αργυροκαστρίτη
tn team Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 - 10:55

Μια μεγάλη διάκριση πέτυχε η Μαριάννα Αργυροκαστρίτη, η οποία αναδείχθηκε καλύτερη υπότροφος για αυτή τη σεζόν στην περιφέρεια Pac-12 του κολεγιακού συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα βραβείο που συνδυάζει τις αθλητικές επιδόσεις της με την πολύ σπουδαία ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία.

Η Αθηναία τενίστρια, η οποία είναι "senior" στο Arizona State University, διανύει δηλαδή την 4η και τελευταία χρονιά της καριέρας της και των σπουδών της, ψηφίστηκε ως η καλύτερη παίκτρια που έχει λάβει υποτροφία στην περιφέρεια Pac-12 για φέτος.

Η διάκριση αυτή είναι πολύ σημαντική, διότι συνδυάζει τις αθλητικές επιδόσεις και με τις ακαδημαϊκές. Συγκεκριμένα, οι αθλητές-φοιτητές, πρέπει να είναι κοντά στο πτυχίο ώστε να μπορούν να είναι υποψήφιοι, καθώς και να έχουν αθροιστικό μέσο όρο 3,0 ή υψηλότερο, συμμετέχοντας παράλληλα τουλάχιστον στο 50% των προγραμματισμένων αγώνων των ομάδων τους.

Η Αργυροκαστρίτη είναι στην ομάδα του Arizona State, τους "Sun Devils", απ' όταν ξεκίνησε τις σπουδές της τη σεζόν 2020-2021. Την πρώτη της χρονιά ηγήθηκε της ομάδας της με 14 νίκες στα μονά, ενώ έλαβε και τότε μια μεγάλη διάκριση, ως η καλύτερη υπότροφος ITA Scholar Athlete της χρονιάς.

Τη 2η χρονιά της οδήγησε τους Sun Devils για 1η φορά στον τελικό του Pac-12, αναδείχθηκε για 2η διαδοχική χρονιά κορυφαία υπότροφος ITA και συμπεριλήφθηκε στο Pac-12 Academic Honor Roll.

Την 3η χρονιά της ηγήθηκε ξανά της ομάδας της, με 18 νίκες στα μονά, ενώ για τα ακαδημαϊκά της επιτεύγματα συμπεριλήφθηκε στην CSC Academic All-America First Team, στο Pac-12 Academic Spring Honor Roll και ονομάστηκε ξανά ITA Scholar Athlete.

Είναι μια από τις 8 παίκτριες όλων των αθλητικών προγραμμάτων του πανεπιστημίου της, που αναδείχθηκε High Academic Achiever.

Η Ελληνίδα τενίστρια θα αποφοιτήσει τον επόμενο μήνα από το πανεπιστήμιο με πτυχίο στο Business Communication, με 4,00 GPA, την υψηλότερη δηλαδή δυνατή βαθμολογία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots