Πανελλήνιο Juniors: Πρωιμάκη και Μεσσής νικητές στα 16άρια (pics)

 
Πανελλήνιο Juniors: Πρωιμάκη και Μεσσής νικητές στα 16άρια (pics)
tn team Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 - 13:43

Η Μυρτώ Πρωιμάκη και ο Ανδρέας Μεσσής αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος στην κατηγορία των 16 ετών.

Στους σημερινούς τελικούς που διεξήχθησαν στον Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, η Πρωιμάκη και ο Μεσσής ήταν οι μεγάλες νικητές, για να αναδειχθούν πρωταθλητές στην κατηγορια των 16 ετών στα μονά, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors 2024.

Στον τελικό των κοριτσιών, η Πρωιμάκη επικράτησε της Δήμητρας Κουμουτσέα με 6-4, 6-1.

Ολοκλήρωσε έτσι ένα φανταστικό τουρνουά η αθλήτρια του Ο.Α. Σούδας, η οποία δυο φορές χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, στην πορεία της μέχρι τον τελικό.

Συγκεκριμένα είχε κερδίσει στην πρεμιέρα της την Άννα-Μαρία Νάκου με 6-3, 6-0. Στον 2ο γύρο επικράτησε δύσκολα της Ελένης Τσεκούρα με 4-6, 6-3, 6-3, ενώ στον 3ο γύρο απέκλεισε την Ελένη Δάψη με 7-6 (2), 6-1. Στα προημιτελικά κέρδισε την Ελένη Χατζηαβραάμ με 6-1, 6-3 και στα ημιτελικά την Κατερίνα Ουσταμπασίδου, Νο.1 στο ταμπλό, με 5-7, 6-0, 6-1.

Η Πρωιμάκη, πρωταθλήτρια το 2022 στα 14άρια στο Πανελλήνιο, πήρε και την 3η θέση στο διπλό, μαζί με την Ουσταμπασίδου. Η τελευταία πήρε και την 3η θέση στο μονό κοριτσιών, με την Δέσποινα Κοσκινά να είναι στην 4η θέση.

Στα αγόρια, ο Ανδρέας Μεσσής, ο οποίος εκπροσωπεί τον όμιλο όπου έγιναν οι αγώνες (Ο.Α. Φοίβος Λάρισας), πήρε την 1η θέση σε έναν τελικό που δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε κανονικά, αφού ο φιναλίστ Άλκης Μιχαλακόπουλος αντιμετώπιζε σωματικό πρόβλημα.

Ο Μεσσής πάντως πραγματοποίησε ένα φανταστικό τουρνουά και δεν απώλεσε σετ όλη την εβδομάδα στα γήπεδα του ομίλου του. Στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει τον Γιώργο Μπούσκο με 6-0, 6-0, στον 2ο τον Γιάννη Παναγόπουλο με 6-0, 6-1, στον 3ο τον Δημήτρη Μελίσσογλου με 6-0, 6-1, στα προημιτελικά τον Νικόλα Ζάχο με 6-2, 6-3 και στα ημιτελικά τον Οδυσσέα Γελαδάρη με 6-4, 6-4.

Είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που ο Μεσσής είναι πρωταθλητής Ελλάδος στα 16άρια. Την 3η θέση πήρε ο Γελαδάρης, που κέρδισε στον μικρό τελικό τον Παναγιώτη Γραμματικάκη με 6-1, 7-5.

Στο διπλό των αγοριών, νικητές στα 16άρια αναδείχθηκαν οι Παναγιώτης Ζήκας και Νικόλας Ζάχος, που κέρδισαν τους Ραφαήλ Γακόπουλο και Βαγγέλη Βάλσαμο στον τελικό με 6-3, 6-4.

Στο διπλό των κοριτσιών, τον τίτλο κατέκτησαν οι Ελένη Χατζηαβραάμ και η Έμιλυ Πάντου, που κέρδισαν σε ένα ωραίο παιχνίδι τις Χριστίνα Αμουργιανού και Βασιλική Γορανίτη με 6-4, 0-6, 10-6.

Τίτλος και στο μικτό διπλό για την Πάντου, όπου μαζί με τον Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου κέρδισαν τη Γορανίτη και τον Ζήκα με 7-6 (2), 4-6, 10-4.

Αναλυτικά όλα τα τελικά αποτελέσματα και φωτογραφίες από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors εδώ


Απονομή μονό αγοριών 16άρια


Απονομή μονό κοριτσιών 16άρια


Απονομή διπλό αγοριών 16άρια


Απονομή διπλό κοριτσιών 16άρια


Απονομή μικτό διπλό 16άρια


Η Μυρτώ Πρωιμάκη


Η Μυρτώ Πρωιμάκη και η Κατερίνα Ουσταμπασίδου


Η Δήμητρα Κουμουτσέα


Ο Νικόλας Ζάχος


O Νικόλας Ζάχος και ο Παναγιώτης Ζήκας


Η Έμιλυ Πάντου και η Ελένη Χατζηαβραάμ


Η Ελένη Χατζηαβραάμ


Ο Οδυσσέας Γελαδάρης και ο Γιώργος Μίταλας


Ο Οδυσσέας Γελαδάρης


O Ραφαήλ Γακόπουλος


Η Χριστίνα Αμουργιανού


Η Βασιλική Γορανίτη και η Χριστίνα Αμουργιανού

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots