Μέχρι τα ημιτελικά ο Διαμαντής

 
Μέχρι τα ημιτελικά ο Διαμαντής
Μέχρι τα ημιτελικά ο Διαμαντής
tennisnews team Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018 - 11:39

Ο Στέφανος Διαμαντής έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση στο Ath Open του Βελγίου, όπου τον σταμάτησε ο Martin De La Puente, No. 12 στην παγκόσμια κατάταξη. Ήταν η πρώτη ήττα μετά από 10 συνεχόμενες νίκες για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Διαμαντής δοκίμασε τις δυνάμεις του στο δυνατό τουρνουά του Ath στο Βέλγιο, όπου πέτυχε δυο νίκες και έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση.

Στην πρεμιέρα του πήρε μια άνετη πρόκριση εις βάρος του Γάλλου Geoffrey Jasiak, με 6-1, 6-0. Στα προημιτελικά επιβλήθηκε του επίσης Γάλλου Gaetan Menguy, με 6-2, 6-1.

Στην ημιτελική φάση συνάντησε τον Ισπανό Martin De La Puente, No. 12 στην παγκόσμια κατάταξη και συμπαίκτη του στο διπλό, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-2, 6-3.

Θυμίζουμε πως ο 31χρονος Έλληνας τενίστας ανέβηκε στο Νο. 18 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από τις πρόσφατες επιτυχίες του στη Ρουμανία. Κατέκτησε 4 τίτλους, 2 στα μονά και 2 στα διπλά, στο BRD Arges Open στο Πιτέστι και στο BRD Bucharest Wheelchair Tennis στο Βουκουρέστι.

Στο Ath Open, εκτός από τα ημιτελικά στο μονό, σημείωσε και μια πολύ καλή πορεία στο διπλό, όπου ήταν φιναλίστ μαζί με τον De La Puente. Οι δυο αθλητές κέρδισαν τους Lahcen Majdi και Ildus Shaikhislamov με 6-0, 6-3, καθώς και τους David Dalmasso και Jasiak με 6-2, 6-1. Στον τελικό ηττήθηκαν από τους Ολλανδούς Maikel Scheffers και Ruben Spaargaren με 7-5, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots