ATP
Ήττα για τον Στέφανο στο Μαϊάμι (vids)

 
Ήττα για τον Στέφανο στο Μαϊάμι (vids)
Ήττα για τον Στέφανο στο Μαϊάμι (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 - 22:55

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε έναν εξαιρετικό 1ο σετ, κατά διαστήματα έπαιξε πολύ καλό τένις και στα δυο επόμενα, όμως υπέστη την ανατροπή από τον πολύ σταθερό Daniil Medvedev, πληρώνοντας την απώλεια της ψυχραιμίας του σε κρίσιμες στιγμές.

Δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε την προσπάθειά του στo Miami Open o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον Daniil Medvedev με 2-6, 6-4, 6-2, στον πρώτο του αγώνα στο Crandon Park και το Key Biscayne στην καριέρα του.

Παίρνοντας σημαντική ώθηση από το καλό του σερβίς, ο Τσιτσιπάς ήταν φανταστικός στο 1ο σετ. Κέρδισε τους πρώτους 12 πόντους της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 3-0, ενώ λίγο έλειψε να κάνει και το 4-0, με τον 22χρονο Ρώσο να επιστρέφει από το 0-3, 15-40, για να κρατήσει το σερβίς του και να πάρει το πρώτο του game στο ματς, μειώνοντας σε 1-3. Ο Στέφανος συνέχισε να κυριαρχεί με όπλο το σερβίς του και στο 8ο game εκανε κι άλλο break, για να κλείσει το πρώτο του σετ στο Miami Open μέσα σε 25 λεπτά.

O Medvedev ανταποκρίθηκε με ένα γρήγορο break στο 2ο σετ, κάνοντας το 2-0, κάποια λάθη όμως έφεραν ξανά τον Στέφανο σε θέση ισχύος και ο πρωταθλητής μας πήρε τα 3 επόμενα games για να κάνει το 3-2 και να βρεθεί 3 games μακριά από την πρόκριση.

Πριν να είναι αργά, ο Medvedev "εσπασε" και πάλι το σερβίς του Στέφανου, προηγήθηκε με 4-3 και κράτησε το σερβίς του στα δυο επόμενα games, για να μείνει μπροστά μέχρι το τέλος του σετ και να το κατακτήσει με 6-4.

Τα νεύρα γινόντουσαν όλο και πιο έντονα για τον Στέφανο, που έπαιζε καλό τένις αλλά η σταθερότητα του αντιπάλου του σε συνδυασμό με την έλλειψη υπομονής του, τον οδηγούσε όλο και σε περισσότερα λάθη. Στο 3ο game του αποφασιστικού σετ ο Medvedev έκανε κι άλλο break, για να αποκτήσει πια τα ηνία στο ματς και να προηγηθεί με 2-1.

Ο Ρώσος επέστρεψε από το 0-30 για να κρατήσει το σερβίς του στο 4ο game (3-1), ενώ έσβησε break point στο 6ο game, όταν έκανε το 4-2. Αφού κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά του ενός break, "τελείωσε" τον Στέφανο με άλλο ένα break στο 7ο game (5-2), το οποίο του έδωσε την ευκαιρία να σερβίρει για τη νίκη στο 8ο game, διαμορφώνοντας το τελικό 6-2 στο 3ο σετ, έπειτα από 1 ώρα και 52 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του Miami Open, o Medvedev θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev, No. 4 στο ταμπλό.

Όσον αφορά τον Στέφανο, μετά από την παρουσία του στο κυρίως ταμπλό και στα δυο πολύ σημαντικά ραντεβού του Μαρτίου, το Indian Wells και το Μαϊάμι, θα προετοιμαστεί για την έναρξη της χωμάτινης σεζόν, σε μια επιφάνεια όπου έχει σημειώσει πολλές σπουδαίες επιτυχίες στην καριέρα του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots