ATP
Ήρθε το τέλος για τον Νικ Κύργιο;

 
Ήρθε το τέλος για τον Νικ Κύργιο;
© AELTC
tn team Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 - 14:32

Μετά και την επιβεβαίωση των ανησυχιών πως ο Νικ Κύργιος δεν θα είναι σε θέση να παίξει ούτε στο Australian Open του 2024, στην Αυστραλία ήδη συζητάται μήπως ήρθε το τέλος της καριέρας του Ελληνοαυστραλού.

Ο πολύ έμπειρος ρεπόρτερ του τένις στην Αυστραλία, Brett Phillips, έθιξε αυτό το ζήτημα, πως ίσως δηλαδή να μην ξαναδούμε τον Κύργιο στο επαγγελματικό τένις.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα αυξημένα εξωαγωνιστικά ενδιαφέροντα του Κύργιου, επισημαίνοντας πως όσο περνάει ο καιρός και δεν είναι έτοιμος για να βρεθεί ξανά σε αγώνες, θα γίνεται και πιο δύσκολη η επιστροφή του.

"Τον έχουν πιάσει οι τραυματισμοί. Πιστεύω πραγματικά ότι θα δυσκολευτεί να επιστρέψει, για να είμαι ειλικρινής", είπε στο σχόλιό του για τον ραδιοφωνικό σταθμό SEN ο Phillips.

"Υπάρχει μια πληθώρα πραγμάτων που τον κρατούν μακριά από το τένις. Πρόσφατα ασχολήθηκε με το σχόλιο και το έκανε καλά. Γνωρίζουμε πως έχει υψηλό IQ και πως θα είναι περιζήτητος. Έχει επίσης το φιλανθρωπικό του ίδρυμα.

Είναι ήδη 28 χρονών και είναι ένας παίκτης που συνεχώς μιλούσε για το πως δεν σκοπεύει να παίζει μέχρι τα 30 του. Πριν 2 χρόνια είχε μιλήσει για μια πιθανή αποχώρηση από το τένις. Νομίζω πως αυτοί οι δυο τραυματισμοί, στο γόνατο και στον καρπό, είναι από τους χειρότερους που μπορείς να πάθεις στο τένις."

Ο Phillips ανέφερε και τα παραδείγματα των Juan Martin Del Potro και Roger Federer, που παρότι το ήθελαν πολύ και έκαναν μεγάλες προσπάθειες, δεν κατάφεραν να επιστρέψουν ουσιαστικά στο tour.

"Ο Del Potro δεν μπόρεσε να επιστρέψει από έναν τραυματισμό στον καρπό και ο Federer μετά από μερικές χειρουργικές επεμβάσεις στο γόνατο. Οι σωματικές απαιτήσεις του παιχνιδιού, αν δείτε τι έχει συμβεί από τότε που ο Νικ ήταν σε μεγάλο βαθμό αδρανής, το πόσα ταλέντα προέκυψαν, είναι σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο."

Καταλήγοντας, το συμπέρασμα του Αυστραλού ρεπόρτερ είναι πως όσο αυξάνεται η διάρκεια της απουσίας του Κύργιου από το tour, τόσο δυσκολότερο θα γίνεται το ενδεχόμενο της επιστροφής του.

"Νομίζω πως όσο περισσότερο είναι εκτός θα είναι πιο δύσκολο γι' αυτόν να επιστρέψει. Ακόμα κι αν έχει την απόλυτη επιθυμία να επιστρέψει, έχει τόσα πολλά πράγματα που τρέχουν παράλληλα που δεν ξέρω αν θα βάλει πάνω απ' όλα το επαγγελματικό τένις. Αυτό αμφισβητείται εδώ και πολλά χρόνια, τον έχουμε συνηθίσει να μην παίζει, είναι μια πραγματικότητα."

Ο Κύργιος, ο οποίος απέσυρε τη συμμετοχή του από το Australian Open πριν λίγες μέρες μέσω μιας δημοσίευσης στη σελίδα του στο Onlyfans, είπε πως μετά την εμπειρία του 2022, όταν έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και έφτασε μέχρι τον τελικό στο Wimbledon, θέλει να επιστρέψει στο καλύτερό του επίπεδο και να διεκδικήσει ξανά ένα Grand Slam.

Μένει να δούμε αν θα το τηρήσει και στην πράξη ο 28χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος είναι ουσιαστικά απών από τον Οκτώβριο του 2022 και σίγουρα θα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά για να επανέλθει και να είναι σε θέση να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots