ATP
Ο De Minaur απέκλεισε τον Nadal στη Βαρκελώνη (vids)

 
Ο De Minaur απέκλεισε τον Nadal στη Βαρκελώνη (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 19:01

Ο Alex De Minaur επιβλήθηκε του Rafael Nadal με 2-0 σετ και τερμάτισε την πορεία του στον 2ο γύρο της Βαρκελώνης, στο comeback του Ισπανού στο χώμα μετά από 2 χρόνια και πιθανώς στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Ο Nadal είχε τη δυνατότητα να δώσει ένα πολύ δυνατό τεστ σήμερα κόντρα στον De Minaur, έναν παίκτη που κάνει καλή σεζόν και βρίσκεται στο Top 5 του Race, που όμως αποδείχτηκε και πολύ δυνατός για το σημερινό του επίπεδο, με τον Αυστραλό να φτάνει στη νίκη με 7-5, 6-1.

Δεν αποκλείεται αυτός να είναι και ο τελευταίος αγώνας του στη Βαρκελώνη, αφού πολλές φορές ο Rafa έχει πει ότι αυτή θα είναι εκτός απροόπτου η τελευταία χρόνια της καριέρας του. Θυμίζουμε πως είναι ο πιο πετυχημένος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης με 12 τίτλους, ενώ το κεντρικό γήπεδο, αυτό που αγωνίστηκε και σήμερα, φέρει το όνομά του (Pista Rafa Nadal).

 

Στο παιχνίδι σήμερα ο 38χρονος Ισπανός, κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων, έκανε ένα καλό 1ο σετ και κατάφερε να κοντράρει στα ίσα τον De Minaur, παρότι δεν είχε καλό ξεκίνημα και βρέθηκε πίσω με 0-2 και 1-3 τα πρώτα λεπτά.

Τα επόμενα λεπτά ανέβασε το επίπεδό του ο Nadal, κατάφερε να κερδίσει 3 games στη σειρά ενώ είχε και ένα break point στο 8ο game για να περάσει μπροστά με 5-3 και να πάρει τον έλεγχο του σετ. Ο De Minaur το απέτρεψε αυτό και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 4-4.

Το σετ ήταν ισορροπημένο και πολύ αμφίρροπο μέχρι το 5-5, όμως ο De Minaur κέρδισε τους 8 τελευταίους πόντους του και με διαδοχικά love games έκλεισε το σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ το επίπεδο των δυο παικτών ήταν διαφορετικό και ο Rafa δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Μετά το 1ο game, στο οποίο μάλιστα είχε break point, o De Minaur πήρε 6 games στη σειρά και ο Nadal κανένα, με τον Αυστραλό να "κλειδώσει" τη νίκη σε 1 ώρα και 52 λεπτά.

 

Στον 3ο γύρο του Barcelona Open, o De Minaur θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Arthur Fils και Daniel Altmaier.

Φυσικά, κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, ο Nadal γνώρισε το standing ovation τόσο από το κατάμεστο στάδιο όσο και από τον αντίπαλό του:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots