ATP
Μπήκαν προημιτελικά Medvedev και Rublev (vids)

 
Μπήκαν προημιτελικά Medvedev και Rublev (vids)
© Mutua Madrid Open
tn team Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 - 13:55

Στους δυο Ρώσους, τον Daniil Medvedev και τον Andrey Rublev, πήγαν τα δυο πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Mutua Madrid Open.

O Medvedev δεν είχε εύκολο μεσημέρι, αλλά πήρε τη νίκη στα 2 σετ (για 1η φορά στο τουρνουά) επί του Alexander Bublik με 7-6 (3), 6-4.

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό, ο Medvedev βρέθηκε και πίσω με break στο 2-3, αλλά τελικά κατάφερε να το οδηγήσει στο tie-break και εκεί το κέρδισε με 7-3.

Στο 2ο σετ ο Medvedev προηγήθηκε με 4-0 και με 5-1, αλλά λίγο έλειψε να γίνουν τα πράγματα επικίνδυνα, με τον Bublik να μειώνει σε 5-4, 0-15. Βρήκε ξανά μεγάλα σερβίς και πήρε τους επόμενους 4 πόντους ο Ρώσος, για να ολοκληρώσει το ματς σε 1 ώρα και 44 λεπτά.

Για πρώτη φορά προκρίθηκε στα προημιτελικά της Μαδρίτης ο Medvedev, ο οποίος συμπλήρωσε μια πρόκριση στα προημιτελικά όλων των Masters 1000 διοργανώσεων. Στο χώμα θα είναι ο 4ος προημιτελικός του σε 1000άρι τουρνουά.

Θα περιμένει την τελευταία αναμέτρηση της ημέρας, μεταξύ του Rafael Nadal και του Jiri Lehecka, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη.

Στο μεταξύ, στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Andrey Rublev, ο οποίος κέρδισε τον Tallon Griekspoor με 6-2, 6-4.

Φαίνεται να έχει βρει ξανά τον καλό του εαυτό ο Rublev, που προηγήθηκε από την αρχή με 3-0 και δεν κινδύνεψε καθόλου στο 1ο σετ. Και στο 2ο σετ κυριάρχησε, δεν αντιμετώπισε κανένα break point και τελικά έφτασε στο break στο 10ο game, για να ολοκληρώσει το ματς σε 64 μόλις λεπτά.

Επόμενος αντίπαλος για τον Rublev, που για 1η φορά φέτος θα παίξει σε προημιτελικό σε 1000άρι, θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης του Jan-Lennard Struff με τον Carlos Alcaraz.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots