ATP
Με ανατροπή προκρίθηκε o Rafa, σε νέα τρίωρη μονομαχία! (vids)

 
Με ανατροπή προκρίθηκε o Rafa, σε νέα τρίωρη μονομαχία! (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 - 17:19

Για μια ακόμα φορά ο Rafael Nadal χρειάστηκε να μείνει σχεδόν 3 ώρες στο γήπεδο, μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Zizou Bergs με ανατροπή, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia. Αυτή ήταν η 70ή νίκη του θρυλικού Ισπανού τενίστα στο Foro Italico.

Ο 38χρονος Ισπανός χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά μέχρι να πάρει την πρώτη του νίκη στη Ρώμη, στην επιστροφή του στο τουρνουά όπου αναδείχθηκε 10 φορές πρωταθλητής, μετά από 2 χρόνια.

Αφού επέστρεψε από σετ πίσω και μετά από 2 ώρες και 54 λεπτά αγώνα, ο Rafa πήρε τελικά τη νίκη απέναντι στον προερχόμενο από τα προκριματικά Bergs, Νο.108 στον κόσμο, με 4-6, 6-3, 6-4.

Καθόλου εύκολο απόγευμα δεν είχε στην πρεμιέρα του στο τουρνουά ο Rafa, ο οποίος προηγήθηκε με 3-1 στο 1ο σετ, έχασε όμως το σερβίς του στο επόμενο game και από τότε μπήκε σε περιπέτειες.

Ο Bergs, ο οποίος είχε παίξει άλλους 2 αγώνες στα γήπεδα του Foro Italico αυτή την εβδομάδα, κατάφερε να κερδίσει τα 5 από τα 6 επόμενα games, αλλά και τα 3 τελευταία του σετ - στα οποία έχασε μόλις 2 πόντους (12/14), για να κάνει το 6-4 και να φέρει τα πάνω κάτω στο παιχνίδι!

Η απάντηση ήρθε νωρίς στο 2ο σετ από τον Nadal, που κέρδισε τα 3 πρώτα games και πήρε το προβάδισμα με 3-0. Αν και ήρθε 2 φορές αντιμέτωπος με break point, μια στο 5ο (3-1) και άλλη μια στο 8ο game (5-3), o 38χρονος Ισπανός κατάφερε να τα αποσοβήσει και να αποφύγει το break, κρατώντας το προβάδισμα και κλείνοντας το σετ στα 9 games.

Έκανε άλλο ένα break νωρίς και στο 3ο σετ ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων, για να προηγηθεί με 3-1. Στο 5ο game έχασε ένα break point για να κάνει το double break και ο Βέλγος μείωσε σε 3-2, για να πιέσει αρκετά τα επόμενα λεπτά, ώστε να επιστρέψει στο ματς.

Ο Rafa άντεξε, επιστρέφοντας από το 0-40 στο 6ο game για να κάνει το 4-2, αλλά και από το 0-30 στο 8ο game, κάνοντας το 5-3. Στο 10ο game δεν ανησύχησε τόσο ο Ισπανός, που βρήκε ευκολότερους πόντους στο σερβίς του και "κλείδωσε" το σετ με 6-4 και την 70ή νίκη του στο Foro Italico (70-8).

Με εξαίρεση το δεύτερο μισό του 1ου σετ, όπου δυσκολεύτηκε πολύ από break πάνω βρέθηκε πίσω με σετ, ήταν ένα καλό ματς για τον Nadal, που στα 2 τελευταία σετ κατάφερε να ελέγξει το ματς και να μην χάσει ούτε μια φορά το σερβίς του, σώζοντας 5/5 break points.

Μετά την ανοδική πορεία που έδειξε στη Μαδρίτη, ο Nadal θέλει να δείξει κάτι ακόμα καλύτερο στη Ρώμη, όμως λόγω και του ότι βρίσκεται στο Νο.305 της παγκόσμιας κατάταξης τα πράγματα θα γίνουν από τώρα πολύ δύσκολα.

Στον 2ο γύρο θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν από τους καλύτερους παίκτες του ταμπλό, το Νο.7 Hubert Hurkacz, στην πρεμιέρα του Πολωνού στη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή θα είναι η πρώτη τους συνάντηση στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots