ATP
Επίσημο: Τερματίζει την καριέρα του ο Thiem (vid)

 
Επίσημο: Τερματίζει την καριέρα του ο Thiem (vid)
© Corinne Dubreui/Moselle Open
tn team Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 - 13:52

O Dominic Thiem ανακοίνωσε και επίσημα το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας.

Μέσα από ένα βίντεο αρκετά φορτισμένο συναισθηματικά, ο Thiem επιβεβαίωσε τις φήμες που τον ήθελαν να ολοκληρώνει την επαγγελματική του καριέρα στο τένις αυτή τη σεζόν.

"Θα τερματίσω την καριέρα μου στο τέλος αυτής της σεζόν. Ο καρπός μου δεν είναι όπως θα έπρεπε και όπως θα ήθελα. Σκεφτόμουν αρκετό καιρό πριν πάρω αυτή την απόφαση", αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωταθλητής του US Open του 2020.

Η είδηση άρχισε να διαρρέει από τα αυστριακά media νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Thiem άρχισε να ενημερώνει τους χορηγούς του για την απόφασή του.

Το 500άρι της Βιέννης, που θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα 21-27 Οκτωβρίου, θα είναι πιθανότατα το τελευταίο τουρνουά στην καριέρα του 30χρονου Αυστριακού, που στάθηκε πολύ άτυχος με την καριέρα του.

Το 2020 έφτασε στη σπουδαιότερη επιτυχία της καριέρας του, κατακτώντας το US Open. Έπαιξε 2 συνεχόμενες χρονιές στον τελικό του Roland Garros (2018, 2019), 4 συνεχόμενες χρονιές έφτανε τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά στο παρισινό Slam, ενώ ήταν επίσης φιναλίστ στο ATP Finals για 2 συνεχόμενα χρόνια (2019, 2020) και μια στο Australian Open (2020)

Έφτασε μέχρι το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης και κατέκτησε 17 τίτλους στην καριέρα του. Ανάμεσα σ' αυτούς ήταν το US Open και το Indian Wells. Σήμερα μετράει 348 tour-level νίκες.

Τα τελευταία χρόνια ήταν εξαιρετικά δύσκολα για τον Thiem, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα σωματικής αλλά και πνευματικής φύσεως. Σοβαρότερο πρόβλημα ήταν ο τραυματισμός στον καρπό, από το οποίο δεν μπόρεσε ποτέ να ανακάμψει και μέχρι σήμερα παραμένει εκτός Top 100 στην παγκόσμια κατάταξη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots