2 στα 2 για τους Kites με Sabalenka

 
2 στα 2 για τους Kites με Sabalenka
© World Tennis League
tn team Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 - 17:39

H Aryna Sabalenka ανέτρεψε την κατάσταση στο τελευταίο ματς του tie των Falcons με τους Kites κόντρα στην Elena Rybakina και χάρισε στην ομάδα του Στέφανου Τσιτσιπά μια ακόμα νίκη στο World Tennis League, πλησιάζοντας την πρόκριση στον τελικό.

Ο Τσιτσιπάς δεν αγωνίστηκε σήμερα λόγω των ενοχλήσεων που ένιωθε στη μέση του, αλλά οι Kites έστω και δύσκολα πήραν τη νίκη κόντρα στους Falcons με 33-30, αποκτώντας τεράστια προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της Κυριακής.

Οι Kites έχασαν όλα τα σετ των διπλών, τα οποία ωστόσο ήταν πολύ κλειστά. Στις γυναίκες, Rybakina και Cirstea επικράτησαν των Sabalenka και Paula Badosa με 7-6 (5). Στους άνδρες οι Taylor Fritz και Sumit Nagal επικράτησαν των Lloyd Harris και Grigor Dimitrov με 7-6 (5), ενώ στο μεικτό οι Fritz και Cirstea κέρδισαν τους Harris και Badosa με 7-5. Θυμίζουμε πως ο Harris αντικατέστησε τον Τσιτσιπά στους σημερινούς αγώνες.

Στα μονά οι Kites έκαναν τη μεγάλη ανατροπή, με τον Dimitrov να κερδίζει αρχικά τον Fritz με 6-3. Στο αποφασιστικό ματς, η Sabalenka επέστρεψε από το 2-5 και κατάφερε να κερδίσει την Rybakina με 7-6 (2), για να ισοφαρίσει τη σειρά των αγώνων σε 30-30. Ακολούθησε το tie-break 10 πόντων που παίζεται όταν τα παιχνίδια λήγουν ισόπαλα, με την Sabalenka να επικρατεί της Rybakina με 10-6 και να δίνει τους μπόνους 3 πόντους στην ομάδα της.

Οι Kites διατηρούν την 1η θέση στο World Tennis League με 60 βαθμούς, την ώρα που οι Falcons έχουν 57. Αργότερα θα παίξουν Hawks και Eagles, που έχουν 24 και 22 βαθμούς αντίστοιχα. Στον τελικό θα προκριθούν οι 2 καλύτερες ομάδες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots