3-0 τον Rublev και 4άδα ο Medvedev (vid)

 
3-0 τον Rublev και 4άδα ο Medvedev (vid)
© Pete Staples/USTA
tn team Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 - 23:48

Δεν έχασε σετ από τον Andrey Rublev o Daniil Medvedev και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open για 4η φορά στα τελευταία 5 χρόνια.

O Medvedev κυριάρχησε στο ρώσικο ντέρμπι με τον Rublev, κερδίζοντας τον συμπατριώτη και φίλο του με 6-4, 6-3, 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 47 λεπτά παιχνιδιού στο Arthur Ashe Stadium.

Ο Medvedev ξεχώρισε στο παιχνίδι υπομονής από την baseline που είναι χαρακτηριστικό και των δυο, κερδίζοντας πάρα πολλούς πόντους με λάθη υπό πίεση του αντιπάλου του. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως είχε 6 λιγότερους winners από τον Rublev (26 έναντι 32), καθώς και 3 περισσότερα αβίαστα λάθη (40-37) - κι όμως κατάφερε να κερδίσει περισσότερους πόντους στο ματς, καθώς και να πάρει την πρόκριση με straight sets.

Σ' αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως ήταν πιο ουσιαστικός στις κρίσιμες στιγμές, με τον Rublev να πιέζει και να έχει ευκαιρίες σε όλα τα σετ, αλλά στο τέλος του κάθε σετ γκρέμιζε όσα έχτιζε!

Στο 1ο σετ ο Rublev είχε προηγηθεί με 3-0, στο 2ο με 3-1 και στο 3ο σετ είχε 2 φορές προβάδισμα με break, στο 2-1 και στο 3-2. Σε όλες τις περιπτώσεις ο Medvedev όχι απλά απαντούσε, αλλά έκανε και δεύτερα break, για να αποφύγει να παίξει 4ο σετ και να πετύχει την 3η του straight sets νίκη στο τουρνουά. Είχε χάσει σετ σε 2 παιχνίδια ο Ρώσος, από τον Christopher O'Connell στον 2ο γύρο και από τον Alex De Minaur στον 4ο γύρο.

Για 6η φορά κέρδισε τον Rublev σε 8 αναμετρήσεις ο Medvedev, ο οποίος επέστρεψε στα ημιτελικά του US Open μετά από 2 χρόνια, απ' όταν είχε κερδίσει τον τίτλο - το μοναδικό του Slam έως τώρα.

Θα είναι για 4η φορά στα 5 τελευταία χρόνια στα ημιτελικά του αμερικάνικου major και θα περιμένει τον τελευταίο προημιτελικό, ανάμεσα στον Carlos Alcaraz και τον Alexander Zverev, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots