WTA
Αγρίεψε η Swiatek μετά το χαμένο σετ (vids)

 
Αγρίεψε η Swiatek μετά το χαμένο σετ (vids)
© Jimmie48/WTA
tn team Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 - 16:52

H Iga Swiatek βρέθηκε πίσω με σετ απέναντι στην Beatriz Haddad Maia, αλλά η αντίδρασή της για μια ακόμα φορά ήταν αρχοντική, χάνοντας μόλις 2 games στα 2 επόμενα σετ!

Το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Mutua Madrid Open έκανε δικό της η Iga Swiatek, η οποία επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Haddad Maia με 4-6, 6-0, 6-2.

Για πρώτη φορά στο τουρνουά αντιμετώπιζε προβλήματα η Swiatek, η οποία είχε χάσει 8 games στις 3 πρώτες αναμετρήσεις της. Σήμερα, παρότι προηγήθηκε με 4-1 στο 1ο σετ, έχασε τα 5 επόμενα games από την Haddad Maia και έμεινε πίσω με σετ.

Η Haddad Maia έβγαλε ψυχή, έπαιξε μεγάλο τένις και είχε το momentum, αλλά και τεράστια στήριξη από τον κόσμο του Manolo Santana Stadium. Αυτό που δεν είχε ήταν η διάρκεια, ώστε να μπορέσει να παραμείνει σε τόσο υψηλό επίπεδο και να διαχειριστεί την επικείμενη αντεπίθεση της Swiatek.

Η Πολωνή κατάφερε να κερδίσει τα 8 επόμενα games, για να αλλάξει πολύ γρήγορα τα πράγματα και να προηγηθεί με 2-0 στο αποφασιστικό σετ. H Haddad Maia μείωσε προσωρινά σε 2-1, παίρνοντας πίσω το break, όμως η Swiatek ανέκτησε αμέσως τον έλεγχο, "ξέφυγε" με 4-1 και τελικά "κλείδωσε" τη νίκη στο 8ο game του 3ου σετ, έπειτα από 2 ώρες και 29 λεπτά αγώνα.

Η Swiatek προκρίθηκε για 2η φορά στα προημιτελικά του Mutua Madrid Open, μετά την περσινή της πορεία μέχρι τον τελικό. Θα περιμένει την άλλη σημερινή αναμέτρηση, μεταξύ της Madison Keys και της Ons Jabeur, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά της Πέμπτης.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots