WTA
Sabalenka: "Είμαι περήφανη για μένα, η Aryna της Αυστραλίας έχει επιστρέψει"

 
Sabalenka: "Είμαι περήφανη για μένα, η Aryna της Αυστραλίας έχει επιστρέψει"
© Mutua Madrid Open
tn team Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 - 1:06

Αν και ανέφερε ότι θα είναι μια ήττα που θα δυσκολευτεί να ξεπεράσει, η Aryna Sabalenka δήλωσε περήφανη για τον εαυτό της, εξήγησε ότι το επίπεδο του τελικού ήταν πολύ υψηλό και στάθηκε στο ότι έχει βρει ξανά τον καλύτερό της εαυτό, αυτόν της Αυστραλίας, περιμένοντας με μεγάλο ενθουσιασμό το τουρνουά της Ρώμης.

"Είμαι πολύ περήφανη με τον εαυτό μου, ήμουν σε θέση να βγω από μια περίπλοκη κατάσταση και να παλέψω, να δείξω το καλύτερό μου τένις. Είμαι πολύ περήφανη με μένα και με την ομάδα μου, πάντα είμαστε μαζί σ' αυτό, παλεύουμε για το ίδιο όνειρο. Αν και ο αγώνας πήγε στην Iga ήταν πολύ ισορροπημένος και είμαι χαρούμενος με το επίπεδο που είχα. Υπάρχουν πολλά θετικά που θα πάρω απ' αυτό το τουρνουά, φεύγω με θετικές εντυπώσεις από τη Μαδρίτη", είπε η Sabalenka, στο ξεκίνημα της τελευταίας της συνέντευξης Τύπου για φέτος στη Μαδρίτη, μετά τον επικό τελικό της με τη Swiatek.

Για το τι έκανε τη διαφορά στο ματς: "Αν το ήξερα αυτό, θα ήμουν εδώ με το τρόπαιο (γέλια). Σε τέτοιους αγώνες όλα τα κρίνουν λίγοι πόντοι. Πιθανότατα αν ήμουν πιο συγκεντρωμένη στο σερβίς μου να μπορούσα να κρατήσω το break στο 3ο σετ. Αλλά δεν είναι και ότι έκανα διπλά λάθη. Έπαιξε σπουδαίο τένις (η Iga) και το έκανε δύσκολο. Στις σημαντικές στιγμές έπαιξε λίγο καλύτερα από μένα, αυτό είναι όλο."

Για το αν είναι καλύτερο ή χειρότερο να χάνει έναν τίτλο σε έναν τόσο ισορροπημένο αγώνα: "Είναι πιο περίπλοκο, ειδικά όταν θυμάσαι ότι είχες match points και το πως έπαιξες σ' αυτά. Για μένα είναι πιο δύσκολο. Αλλά αύριο φεύγω για τη Ρώμη, οπότε θα το ξεχάσω γρήγορα. Αύριο είναι τα γενέθλιά μου, οπότε πιστεύω να έχω καλή διάθεση. Αύριο γίνομαι 26. Είναι μια δύσκολη ήττα για να τη δεχτείς, αλλά αν έχανα και εύκολα θα σήμαινε ότι δεν έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Σήμερα τα έδωσα όλα και μπορώ να είμαι μόνο περήφανη με τον εαυτό μου. Ας ελπίσουμε τον επόμενο χρόνο να έχω το τρόπαιο δίπλα μου."

Για το αν έχει επιστρέψει η Sabalenka του Australian Open: "Πιστεύω πως ναι. Πέρασα δυο δύσκολους μήνες μετά την Αυστραλία, ήταν έντονοι. Ήταν περίπλοκο να ξαναβρώ τον εαυτό μου, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που επέστρεψα ξανά σ' αυτό το επίπεδο, εδώ στη Μαδρίτη. Από δω και στο εξής μπορώ να περιμένω τα καλύτερα. Είμαι ενθουσιασμένη για τις δυο επόμενες εβδομάδες, ελπίζω να τα πάω λίγο καλύτερα από εδώ."

Για το αν, παρά την ήττα, έπαιξε καλύτερο τένις απ' ότι στον περσινό τελικό: "Ναι, σίγουρα. Το επίπεδο αυτού του τελικού ήταν γενικά πολύ καλύτερο από το επίπεδο του περσινού τελικού, αυτό είναι καλό."

Για τo rivalry της με τη Swiatek και πως μπορεί να μετατραπεί σε μια σπουδαία μονομαχία για το άθλημα: "Είναι κάτι που πραγματικά θέλω να δω. Θέλω να έχω κι άλλους τελικούς απέναντί της, αλλά με περισσότερες νίκες και όχι ήττες (γέλια). Ελπίζω πως θα είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε αυτό το υψηλό επίπεδο, ακόμα και να το ανεβάζουμε κάθε χρόνο, ώστε να σχηματίσουμε πραγματικά τις 'Big 3', όπως το λέτε (σ.σ. για τις Swiatek, Sabalenka, Rybakina). Είναι χαρά μου. Είναι κάτι που μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά και να βελτιώνομαι, για να μπορώ να συνεχίσω έτσι και να κερδίζω αυτές τις παίκτριες όποτε μπορώ."

Τέλος, για την αναχώρησή της για τη Ρώμη: "Η πτήση μου είναι νωρίς το πρωί, οπότε στην πραγματικότητα δεν θα κοιμηθώ καθόλου το βράδυ. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι θα φάω ζυμαρικά, πίτσα και πολύ τζελάτο (γέλια)!Είμαι χαρούμενη που έχω bye στον 1ο γύρο, έχω 2-3 μέρες μπροστά μου για να προετοιμαστώ. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά, με πολύ όμορφες εγκαταστάσεις και σε μια πολύ όμορφη πόλη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots