WTA
Άνετη και ωραία στην πρεμιέρα της στη Ρώμη η Μαρία! (vid)

 
Άνετη και ωραία στην πρεμιέρα της στη Ρώμη η Μαρία! (vid)
© Jimmie48/WTA
tn team Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 - 13:31

Η Μαρία Σάκκαρη δεν αντιμετώπισε την παραμικρή δυσκολία στην πρεμιέρα της στη Ρώμη, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση και φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση επί της Varvara Gracheva.

83 λεπτά ήταν αρκετά για τη Μαρία Σάκκαρη, που επιβλήθηκε της Varvara Gracheva με 6-2, 6-2 και προκρίθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα στον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia.

Διαχειρίστηκε πολύ καλά το ματς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, απέναντι σε μια παίκτρια που είχε ήδη 3 νίκες στο Foro Italico, αφού ξεκίνησε από τα προκριματικά. Δεν της άφησε πολλά περιθώρια και κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς της σε όλες τις περιστάσεις, σβήνοντας και τα 4 break points που αντιμετώπισε (όλα στο 2ο σετ).

Ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με το τελικό αποτέλεσμα να αποτυπώνει λίγο-πολύ και τη εικόνα του αγώνα. Το πρώτο break ήρθε αρκετά νωρίς για την Ελληνίδα παίκτρια, που προηγήθηκε με 3-1 στο 1ο σετ και μάλιστα είχε διπλό break point στο 5ο game για να κάνει και το διπλό break.

H Gracheva κατάφερε με 4 κερδισμένους πόντους στη σειρά να μειώσει σε 3-2, ωστόσο αυτό δεν ήταν πρόβλημα για τη Μαρία, που κέρδισε τα 3 επόμενα games και τελικά "σφράγισε" με double break την κατάκτηση του 1ου σετ με 6-2, σε 36 λεπτά.

Το 2ο σετ ξεκίνησε με περισσότερη πίεση για τη Σάκκαρη, που χρειάστηκε να σβήσει 3 break points στο 2o game για να αποφύγει το break και να ισοφαρίσει σε 1-1, μετά απ' αυτό όμως ήταν ξανά κυριαρχική, κάνοντας απανωτά break για να φτάσει να προηγείται με 5-1. H Gracheva το πάλεψε, είχε break point για το 5-3 και έσβησε 3 match points στο 8ο game, τελικά όμως η Μαρία έκαμψε την αντίστασή της και έκλεισε και αυτό το σετ με το ίδιο σκορ, ολοκληρώνοντας τη νίκη της σε 1 ώρα και 23 λεπτά αγώνα.

Έχει πλέον 2 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στην Gracheva η Σάκκαρη, η οποία βελτίωσε το ρεκόρ της στη φετινή σεζόν στο 18-8 νίκες, ενώ πέτυχε την 11η νίκη της στο Foro Italico της Ρώμης, όπου ήταν ημιφιναλίστ το 2019 - στον πρώτο της μεγάλο χωμάτινο ημιτελικό.

Στη 16άδα έχει προκριθεί 4 φορές στην καριέρα της - από τις 5 συνολικά που συμμετείχε στο κυρίως ταμπλό - και θα προσπαθήσει την Κυριακή να προσθέσει μια ακόμα, αντιμετωπίζοντας μια Ουκρανή παίκτρια, είτε τη Lesia Tsurenko, είτε την Anhelina Kalinina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots