7 ελληνόπουλα στους ημιτελικούς της Βέροιας

 
Η Κατερίνα Ουσταμπασίδου
Η Κατερίνα Ουσταμπασίδου
tn team Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 17:35

Στα ημιτελικά των μονών του διεθνούς τουρνουά της Tennis Europe στα 16άρια της Βέροιας προκρίθηκαν σήμερα οι Κατερίνα Ουσταμπασίδου, Λυδία Παναγιωτίδου, Ελένη Χατζηαβραάμ, Αντώνης Μαλαβάζος, Βαγγέλης Βάλσαμος, Νικόλας Ζάχος και Σταύρος Ιωαννάτος. Δείτε όλα τα αποτελέσματα της ημέρας και το αυριανό πρόγραμμα.

Συνεχίζεται με τα ελληνόπουλα να πρωταγωνιστούν το Veria Cup, το τουρνουά της Tennis Europe (Category 3 U16) που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στο Veria Tennis Club του Μακροχωρίου.

Η κορυφαία του ταμπλό των κοριτσιών και πρωταθλήτρια την περασμένη εβδομάδα στο τουρνουά της Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Ουσταμπασίδου, απέκλεισε σήμερα τη Βρετανίδα Liv Zingg, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-1, 6-0. Με μόλις 2 χαμένα games έκλεισε θέση για τα ημιτελικά η Ουσταμπασίδου, η οποία θα αντιμετωπίσει αύριο τη Λυδία Παναγιωτίδου, σε ένα πολύ μεγάλο ματς.

Οι δυο τους είχαν δώσει μεγάλη μάχη και την περασμένη εβδομάδα στη Les Raquettes Tennis Academy, επίσης για τα ημιτελικά. Η Παναγιωτίδου κέρδισε στα προημιτελικά σήμερα την Αντωνία Αναστασία Παπαγαπητού σε ένα δύσκολο ματς, με 7-5, 6-1.

Στον άλλον ημιτελικό θα παίξει η Ελένη Χατζηαβραάμ, Νο.3 στο ταμπλό, η οποία απέκλεισε την Ολλανδέζα Stephanie Blaauwwijk, Νο.8 στο ταμπλό, με 6-4, 6-3. Αύριο η Χατζηαβραάμ θα αντιμετωπίσει τη Βουλγάρα Eleonora Toneva, No.2 στο ταμπλό.

Στο ταμπλό των αγοριών, ο Βαγγέλης Βάλσαμος έκανε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στο Νο.1 του ταμπλό, τον Παναγιώτη Γραμματικάκη, με 6-3, 6-2. Μπήκε στα ημιτελικά και αύριο θα αντιμετωπίσει τον Νικόλα Ζάχο, που κέρδισε τον Αλέξανδρο Αυγέρη με 6-1, 6-2.

Και στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν δυο Έλληνες αθλητές, ο Αντώνης Μαλαβάζος και ο Σταύρος Ιωαννάτος. Ο Μαλαβάζος κέρδισε τον Ορέστη Γιαννόπουλο με 6-2, 6-0, ενώ ο Ιωαννάτος τον Ραφαήλ Γακόπουλο, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-4, 6-1.

Στα διπλά Ουσταμπασίδου και Παναγιωτίδου θα τεθούν για 2η φορά αντιμέτωπες αύριο, για τον τίτλο. Η Ουσταμπασίδου και η Toneva κέρδισαν τις Μαρία Ιωάννου και Διόνη Κουκούλη με 6-0, 6-2 και μπήκαν στον τελικό. Εκεί θα είναι και οι Παναγιωτίδου και Zingg, που απέκλεισαν τις Αναστασία Χριστοφορίδου και Ελευθερία Τσιγαρίδα με 6-3, 6-0.

Σε ελληνικά χέρια θα πάει και ο τίτλος στο διπλό αγοριών, όπου οι Γακόπουλος και Βάλσαμος κέρδισαν στα ημιτελικά σήμερα τους Θησέα Σιδεράκο και Απόστολο Τζίμκα, με 6-2, 6-2. Στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τους Ιωαννάτο και Μαλαβάζο, που κέρδισαν τους Πολύβιο Αφρουδάκη και Παναγιώτη Δόση σε ένα πολύ κλειστό ματς, με 6-3, 4-6, 10-8.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots