Γραμματικοπούλου στο ΤΝ: "Πριν μια εβδομάδα έκλαιγα και ήθελα να σταματήσω, πίστευα ότι δεν ήμουν γι' αυτό το επίπεδο"

 
Γραμματικοπούλου στο ΤΝ: "Πριν μια εβδομάδα έκλαιγα και ήθελα να σταματήσω, πίστευα ότι δεν ήμουν γι' αυτό το επίπεδο"
© Jordan Leigh
tennisnews team Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 - 13:45

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου μίλησε αποκλειστικά στο tennisnews.gr για το πως μέσα σε μια εβδομάδα βρέθηκε από το ναδίρ στο ζενίθ, αφού όπως εξομολογήθηκε σκέφτηκε ακόμα και να τα παρατήσει μετά τη σκληρή ήττα της πριν δυο εβδομάδες στο Τορόντο.

Μια εβδομάδα πριν πάει στο Βανκούβερ, η Γραμματικοπούλου αγωνίστηκε στα προκριματικά του National Bank Open στο Τορόντο, όπου υπέστη μια "βαριά" ήττα σε ένα σίγουρα πολύ δύσκολο ματς, απέναντι στην Τσέχα Marie Bouzkova, Νο.47 στον κόσμο, με 2-6, 0-6.

Ήταν γενικά μια δύσκολη χρονιά και με σκαμπανεβάσματα για τη Βαλεντίνη, που είχε τις καλές της στιγμές, όπως η πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros, είχε όμως και τις άσχημες, αφού πήγε στο Βανκούβερ με 4 διαδοχικές ήττες. Επίσης ήταν μια δύσκολη χρονιά και σωματικά για την Ελληνίδα παίκτρια, που ακόμα και στις καλές αγωνιστικά στιγμές, όπως εκείνη η εβδομάδα στο Roland Garros, είχε χρειαστεί να κάνει την υπέρβαση και να παίξει έχοντας περάσει το προηγούμενο βράδυ στο νοσοκομείο.

Μέσα σε λίγες ημέρες, η Βαλεντίνη πέρασε από το ναδίρ στο ζενίθ, κάνοντας ένα πολύ μεγάλο τουρνουά στο Βανκούβερ, όπου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο WTA 125K Series τουρνουά Odlum Brown Vancouver Open, ξεκινώντας από τα προκριματικά. Μεταξύ άλλων, κέρδισε το Νο.111 του κόσμου, Chloe Paquet, αλλά και το Νο.66 του κόσμου, Lucia Bronzetti, χωρίς να χάσει σετ!


© Jordan Leigh

Όπως μας είπε μετά τον θρίαμβό της, η δύσκολη χρονιά της την οδήγησε στην απόφαση να συνεργαστεί με ψυχολόγο, κάτι που τη βοήθησε αρκετά. Κατάφερε να χαλαρώσει αυτή την εβδομάδα στο Βανκούβερ και να το διασκεδάσει, με αποτέλεσμα να βγει στην επιφάνεια το καλύτερό της τένις.

Όλα αυτά, ενώ όπως εξομολογήθηκε, έκλαιγε και σκεφτόταν να τα παρατήσει την περασμένη εβδομάδα στο Τορόντο.

"Όλη την εβδομάδα ένιωσα πολύ χαλαρά. Από το πρώτο ματς των προκριματικών. Προσπάθησα να διασκεδάσω. Αυτή η χρονιά ήταν η πιο δύσκολη και ψυχολογικά και σωματικά. Είχα πολύ κακά αποτελέσματα. Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα ψυχολόγο και αυτό με βοήθησε πάρα πολύ να διασκεδάσω πρώτα απ' όλα και να μη δώσω σημασία στο αποτέλεσμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα έχασα 2-6, 0-6 και έκλαιγα, ήθελα να σταματήσω. Νόμιζα ότι δεν είμαι αρκετά καλή γι' αυτό το επίπεδο."


© Instagram (@valentini.gr)

Όσο για το που αφιερώνει αυτό τον τίτλο, μας είπε: "Στους φίλους μου και την ομάδα μου που με πιστεύουν και είναι πάντα κοντά μου."

Τον τελευταίο καιρό η Βαλεντίνη έχει τη βάση της στη Βαρκελώνη, φεύγοντας από την Ολλανδία που ήταν παλιότερα. Στο Βανκούβερ ωστόσο αναγκάστηκε να ταξιδέψει χωρίς τον προπονητή της, που είχε κάποιο πρόβλημα και δεν μπόρεσε να την ακολουθήσει. Έφτασε δηλαδή στο μεγάλο αυτό επίτευγμα χωρίς να έχει μαζί της τον προπονητή της, κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία σ' αυτό τον τίτλο.

Αυτή η επιτυχία ήταν πολύ σημαντική και στο κομμάτι της κατάταξης, αφού σήμερα η Βαλεντίνη κέρδισε 98 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.143 της παγκόσμιας κατάταξης. Ήταν η πρώτη της είσοδος στο Top 150 και βελτίωσε το προηγούμενο career high της (Νο.158) κατά 15 θέσεις.

"Σίγουρα η κατάταξη με βοηθάει να πάρω αυτοπεποίθηση", ανέφερε σχετικά.

Εξαιτίας της πτώσης που είχε στην κατάταξη τις τελευταίες εβδομάδες και την αποχώρησή της από το Top 200, έχασε τη δυνατότητα να μπει στα προκριματικά του US Open αυτή τη χρονιά. Θυμίζουμε πως στη Νέα Υόρκη πέρσι είχε καταφέρει να περάσει για 1η φορά σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης και μάλιστα πέτυχε και την πρώτη της νίκη σε ένα Slam, φτάνοντας μέχρι τον 2ο γύρο. Αυτή τη χρονιά δεν θα καταφέρει να κάνει την προσπάθειά της κι έτσι η σεζόν της στα αμερικανικά hardcourt τουρνουά ολοκληρώθηκε στο Βανκούβερ, σίγουρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


© Jordan Leigh

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots