ATP
Φιναλίστ ο Πέτρος Τσιτσιπάς στο Challenger της Λισαβόνας

 
Φιναλίστ ο Πέτρος Τσιτσιπάς στο Challenger της Λισαβόνας
tn team Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 16:12

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κερδίσει τον 4ο τίτλο του σε Challenger στο Oeiras της Λισαβόνας, καθώς έχασαν με τον Sergio Martos Gornes τον σημερινό τους τελικό.

Ο Τσιτσιπάς και ο Martos Gornes ηττήθηκαν από τους Filip Bergevi και Mick Veldheer με 6-1, 6-4 στον τελικό του Open de Oeiras στη Λισαβόνα.

Έφτασε πολύ κοντά στον 4ο τίτλο του σε Challenger τουρνουά ο Πέτρος, ο οποίος μαζί με τον Ισπανό συμπαίκτη του, με τον οποίο είχαν κερδίσει το Challenger του Μπαχρέιν στις αρχές της χρονιάς, κέρδισαν αυτή την εβδομάδα στο χωμάτινο τουρνουά του Oeiras τους Franco Agamenone και Adam Taylor με 6-1, 6-2, τους Petr Nouza και Patrik Rikl με 6-3, 7-6 (3), καθώς και τους Manuel Guinard και Gregoire Jacq με 4-6, 7-5, 10-7.

Στον σημερινό τελικό έχασαν γρήγορα την επαφή με το σκορ στο 1ο σετ, στο οποίο έμειναν πίσω με 0-3 και τελικά το έχασαν με 1-6. Το 2ο σετ ήταν πιο αμφίρροπο, παρότι οι Bergevi και Veldheer έκαναν ξανά γρήγορο break και προηγήθηκαν με 3-1.

Τσιτσιπάς και Martos Gornes το πάλεψαν, κράτησαν τη διαφορά στο ένα break μέχρι το τέλος, δεν μπόρεσαν όμως να βρουν τις λύσεις στα σερβίς των αντιπάλων τους κι έτσι το Σουηδοολλανδικό δίδυμο έφτασε στη νίκη, κλείνοντας το 2ο σετ στα 10 games.

Αυτός ήταν ο 7ος τελικός σε Challenger τουρνουά για τον Πέτρο Τσιτσιπά, που έχει κερδίσει 3 τίτλους Challenger κι έναν ΑΤΡ, στο 250άρι της Αμβέρσας τον περασμένο Οκτώβριο μαζί με τον αδερφό του, Στέφανο.

Το μεγάλο όνειρο των αδερφών Τσιτσιπά είναι να αγωνιστούν μαζί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αυτό το καλοκαίρι και για να τα καταφέρουν θα πρέπει ο Πέτρος να πλασαριστεί κοντά στο Top 80 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών έως τον Ιούνιο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.110 και μετά την πορεία του έως τον τελικό του Oeiras αναμένεται να ανεβεί στο Νο.104.

Θυμίζουμε πως Στέφανος και Πέτρος θα παίξουν σίγουρα μαζί στο 1000άρι της Μαδρίτης την επόμενη εβδομάδα, ενώ έχουν αιτηθεί wild card και για το 1000άρι της Ρώμης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots