ATP
Επαναληπτικός του Monte-Carlo και η ευκαιρία του Στέφανου

 
Επαναληπτικός του Monte-Carlo και η ευκαιρία του Στέφανου
© Barcelona Open
tennisnews team Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 - 11:13

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί για 4η φορά στην καριέρα του στον τελικό της Βαρκελώνης και έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του για να κατακτήσει για 1η φορά τον τίτλο, καθώς και το 1ο 500άρι της καριέρας του. Απέναντί του θα είναι ο Casper Ruud, σε έναν επαναληπτικό του τελικού που έπαιξαν πριν μια εβδομάδα στο Monte-Carlo.

Ο μεγάλος τελικός της Βαρκελώνης θα ξεκινήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδας την Κυριακή (21/04) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Θα είναι η 5η φορά που θα συναντηθούν για το tour Τσιτσιπάς και Ruud, οι οποίοι βεβαίως γνωρίζονται πολλά χρόνια και η κοινή τους πορεία ξεκινάει από τα τουρνουά της Tennis Europe.

Συνολικά στο head-to-head έχουν από 2 νίκες, με πιο πρόσφατη αναμέτρηση βεβαίως τον τελικό του Monte-Carlo πριν από 7 μέρες, όπου ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει καθαρά με 6-1, 6-4.

Αυτή τη φορά ο Στέφανος περιμένει έναν πολύ πιο δύσκολο τελικό και έναν Ruud που θα είναι διψασμένος για ρεβάνς, όπως είπε και στις δηλώσεις που έκανε χθες στη Βαρκελώνη.

Θα είναι ο 29ος τελικός στην καριέρα του 25χρονου Έλληνα τενίστα, που θα διεκδικήσει τον 12ο τίτλο του (11-17). Στη φετινή σεζόν θα είναι ο 2ος τίτλος του μετά το Monte-Carlo, στο χώμα ο 13ος (5-7), ενώ σε 500άρι τουρνουά θα είναι ο 11ος και θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 1ο τίτλο του στην κατηγορία!

Παρότι έχει κερδίσει το ATP Finals και 3 φορές το Monte-Carlo Masters, o Στέφανος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει 500άρι στην καριέρα του, έχοντας 10 ήττες σε ισάριθμους τελικούς στην καριέρα του.

Ο Ruud θα παίξει από την πλευρά του στον 22ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 11ο τίτλο του (10-11). Στο χώμα έχει κερδίσει τους 9 από τους 10 τίτλους του και θα παίξει σε τελικό για 16η φορά (9-6). Στη σεζόν θα είναι ήδη ο 4ος τελικός του, έχοντας ωστόσο χάσει τους 3 προηγούμενους, σε Λος Κάμπος, Ακαπούλκο και Monte-Carlo.

Συνεπώς ο 25χρονος Νορβηγός διεκδικεί τον 1ο τίτλο του για φέτος, όπως διεκδικεί και τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του, αφού παρότι έχει βρεθεί σε 3 τελικούς Grand Slams, έναν ATP Finals και 2 σε Masters 1000, έχει κερδίσει τίτλους μόνο σε 250άρια έως τώρα.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (21/04):

PIsta Rafa Nadal:
17:00 Stefanos Tsitsipas [5] v. Casper Ruud [3] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots