ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Θέλω να φέρω αυτό το τρόπαιο στον όμιλό μου στη Γλυφάδα"

 
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Θέλω να φέρω αυτό το τρόπαιο στον όμιλό μου στη Γλυφάδα"
© Barcelona Open
tn team Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 - 21:43

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μας μίλησε μετά τον χαμένο τελικό της Βαρκελώνης για το όραμα που είχε να κατακτά αυτό το τρόπαιο και να το πηγαίνει στον όμιλό του στη Γλυφάδα, είπε ότι δεν θα σταματήσει να προσπαθεί να το κάνει, ενώ παρότι υπήρχε φανερά και κόπωση από την πλευρά του, δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στον Casper Ruud για τη μεγάλη εμφάνιση στον τελικό.

Αν και φανερά απογοητευμένος αλλά και πολύ κουρασμένος μετά τον τελικό του Barcelona Open, όπου ηττήθηκε από τον Ruud με 7-5, 6-3, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν χαμογελαστός και ευχάριστος στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου για φέτος στο ιστορικό κλαμπ της Βαρκελώνης.

Όταν τον ρωτήσαμε για τα θετικά, που κρατάει από αυτή την εβδομάδα, μας απάντησε: "Τα θετικά είναι ότι βρήκα λύσεις σε αγώνες στους οποίους βρέθηκα πίσω και θα μπορούσε να μην τους κέρδιζα κιόλας. Απ' ότι φάνηκε πήγαιναν πιο πολύ στην πλευρά των αντιπάλων μου και όχι στη δικιά μου. Το ότι κατάφερα να βρω λύσεις σ' αυτούς τους αγώνες που τελείωσαν στα 3 σετ είναι πραγματικά απίστευτο - έχοντας παίξει και πολλούς αγώνες πριν από εδώ. Με ευχαριστεί που έφτασα στον τελικό, αλλά είχα το όραμα σήμερα να σηκώνω το τρόπαιο και να το φέρνω στον όμιλό μου στη Γλυφάδα. Δυστυχώς δεν έγινε, ελπίζω στο μέλλον να ξαναβρεθώ στην ίδια κατάσταση και να μπορέσω να δώσω μια διαφορετική μάχη από τη σημερινή."

Για το αν ένιωσε την κόπωση των συνεχόμενων (και μεγάλων) αγώνων των δυο τελευταίων εβδομάδων, είπε: "Κόπωση ένιωσα στις αρχές του 2ου σετ, άρχισα να νιώθω ότι πέφτω, ότι δεν είμαι τόσο πολύ εκεί νοητικά και δεν είμαι τόσο πεισμωμένος να παλέψω και να βρω λύσεις. Έδειξα μια μονοτονία στα πάντα. Έχω παίξει πολλά σετ τελευταία... O Casper βέβαια έπαιξε πολύ καλά, δεν μπορώ να πω τίποτα γι' αυτό, έπαιξε πολύ καλύτερα απ' ότι στο Monte-Carlo. Ελπίζω να είμαι γενικώς πιο φρέσκος στις αναμετρήσεις μου στο μέλλον, γιατί αυτό μου κόστισε σήμερα, ότι δεν μπορούσα να ήμουν εκεί στο 100% και φάνηκε στο ότι έδωσα μερικά αβίαστα λάθη και κάποια double faults."

Νωρίτερα στις δηλώσεις που έκανε στα αγγλικά, μίλησε για το πως παρότι δεν έπιασε την απόδοση του Monte-Carlo αυτή την εβδομάδα, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και να βγει “ζωντανός” από κάποιες πολύ δύσκολες καταστάσεις: "Δεν έπαιζα το καλύτερό μου τένις αυτή την εβδομάδα στη Βαρκελώνη, αλλά κατάφερνα να 'ξεφύγω' και να φτάσω μέχρι τον τελικό. Στον αγώνα των προημιτελικών ήμουν έναν πόντο μακριά από το να χάσω και γενικά όλη την εβδομάδα δεν ένιωθα τα χτυπήματά μου τόσο αποτελεσματικά όσο στο Monte-Carlo. Πάλεψα όμως ακόμα κι έτσι, το ότι ήμουν στον τελικό είναι εκπληκτικό. Είμαι χαρούμενος που βρήκα τρόπους για να φτάσω εδώ. Σήμερα, παρότι προσπάθησα να πιέσω τον εαυτό μου, ο Casper ήταν πολύ καλός. Είχε πιο φρέσκο μυαλό, έπαιξε καλύτερο τένις και άξιζε τη νίκη."

Για το αν θα είναι φρέσκος στη Μαδρίτη, είπε: "Έχω μερικές μέρες μέχρι τότε, δεν θα παίξω μέχρι την Παρασκευή. Οπότε θα έχω 1 ή 2 μέρες ρεπό, μετά θα προπονηθώ. Εκεί τα γήπεδα είναι διαφορετικά απ' αυτά της Βαρκελώνης. Το περιβάλλον επίσης στη Μαδρίτη με βοηθάει να παίξω καλά, να έχω την κατάλληλη νοοτροπία."

Τέλος, για την επιθυμία του να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο, το οποίο έχει διεκδικήσει σε 4 τελικούς: "Οπωσδήποτε θέλω αυτόν τον τίτλο, είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη για να παίζω τένις. Είναι κρίμα που δεν κατάφερα να κερδίσω μετά από 4 τελικούς εδώ. Μια φορά έφτασε πολύ κοντά, είχα match point, τις άλλες δυο φορές και σήμερα όχι τόσο. Απαιτεί πολλά να βρεθείς στον τελικό αυτό του τουρνουά, το δικό μου παιχνίδι τουλάχιστον δεν ταιριάζει τόσο καλά σ' αυτές τις συνθήκες, οπότε θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ καλύτερα και ίσως τα επόμενα χρόνια να είμαι καλύτερος και να μπορέσω επίσης να εξοικονομήσω ενέργεια, που είναι κι αυτό σημαντικό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots