ATP
Nadal: "Θα με εκπλήξει αν κερδίσω τον De Minaur"

 
Nadal: "Θα με εκπλήξει αν κερδίσω τον De Minaur"
© Mutua Madrid Open
tn team Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 12:35

O Rafael Nadal ακόμα θεωρεί ότι δεν βρίσκεται σε κατάσταση για να κερδίσει τον Alex De Minaur, με τον οποίο θα αναμετρηθεί για 2η συνεχόμενη εβδομάδα αύριο, στη Μαδρίτη. Πως σχολίασε την άνετη νίκη της πρεμιέρας ο Ισπανός, αλλά και την πιθανή απουσία του από το Roland Garros.

Ο Nadal μίλησε στους δημοσιογράφους στη Μαδρίτη μετά και τη συντριπτική νίκη του με 6-1, 6-0 επί του 16χρονου Darwin Blanch, που τον έστειλε στον 2ο γύρο του Madrid Open. Εκεί θα συναντήσει ξανά τον De Minaur το Σάββατο, από τον οποίο είχε ηττηθεί την προηγούμενη εβδομάδα στον 2ο γύρο της Βαρκελώνης.

Όπως είπε, δεν άλλαξε κάτι ώστε να νιώθει ότι θα είναι διαφορετικές οι ισορροπίες σε αυτό το παιχνίδι σε σχέση με αυτό της Βαρκελώνης κόντρα στον De Minaur.

"Θα με εξέπληττε αν κατάφερνα να κερδίσω το Σάββατο τον De Minaur, αλλά δεν είναι και κάτι που με απασχολεί τόσο. Το μόνο που θα άλλαζε θα ήταν σε συναισθηματικό επίπεδο, το ότι θα μου επέτρεπε να παίξω για άλλη μια φορά εδώ στη Μαδρίτη. Σε προσωπικό επίπεδο και σε αθλητικό, δεν μου λέει τίποτα αν χάσω ή κερδίσω το Σάββατο. Για μένα αυτή τη στιγμή υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από μια νίκη, που δεν θα αλλάξει και κάτι στην καριέρα μου. Το Σάββατο θα είναι μια ακόμα ευκαιρία για να τεστάρω το τένις μου. Είναι μια ευκαιρία να παίξω με έναν σπουδαίο αντίπαλο, που θα μου βάλει δύσκολα και θα δωρίσει πολύ λίγους πόντους, που σε κάνει να τρέχεις σε κάθε πόντο. Για να κερδίσεις τέτοια παιχνίδια χρειάζεσαι χρόνο και σωματική προσπάθεια."

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί τον εαυτό του φαβορί: "Πρώτη φορά παίζω σε τουρνουά για δυο συνεχόμενες εβδομάδες, εδώ και 1,5 χρόνο. Δεν ήταν πολλά παιχνίδια, αλλά προπονούμαι κάθε μέρα. Είναι κι αυτό σημαντικό, σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και για να δω πως ανταποκρίνεται το σώμα μου σε αυτά τα φορτία. Το Σάββατο θα προσπαθήσω να βγω εκεί έξω και να το διασκεδάσω, θα προσπαθήσω να το παλέψω και θα δούμε τι θα γίνει. Δεν αποκλείω τίποτα, αλλά είναι ένα ματς που δεν θα είμαι το φαβορί."

Για το γεγονός ότι έχασε μόνο ένα game στην πρεμιέρα του, ο Rafa είπε: "Δεν είμαι τόσο των αποτελεσμάτων, ποτέ δεν ήμουν έτσι. Είμαι ρεαλιστής με αυτό που έχει συμβεί. Σήμερα έπαιζα με έναν παίκτη που έχει μεγάλες δυνατότητες, ωστόσο στο συγκεκριμένο ματς έκανε πολλά λάθη και μου το έκανε εύκολο. Τον σέβομαι πολύ, είναι ένας παίκτης με πολύ μέλλον, αλλά όπως και να έχει έκανε πολλά λάθη και ήταν ένας αγώνας που κράτησε μόνο μια ώρα."

Για το Roland Garros, για το οποίο είχε δηλώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι δεν θα παίξει, αν βρίσκεται ακόμα στην ίδια κατάσταση στην οποία είναι σήμερα, ανέφερε: "Δεν αλλάζει κάτι αυτό το ματς για το πως νιώθω για το Παρίσι. Δεν θα πάρω εδώ καμία απόφαση, θα αποφασίσω μετά τη Ρώμη. Θα κάνω τη διαδρομή μου και αν είναι να παίξω, θα παίξω, αν είναι να μην παίξω, δεν θα παίξω. Αυτό που θέλω είναι να έχω την αίσθηση ότι μπορώ να αγωνιστώ καλά στο Παρίσι. Δεν λέω καν να κερδίσω, απλά θέλω να βγω έξω στο court και να νιώθω ότι μπορώ να παλέψω. Είναι λογικό, μετά απ' όλα όσα έχω ζήσει στο Παρίσι."

Αφήνοντας μια πιο αισιόδοξη νότα, ο Nadal είπε ακόμα ότι σημαίνει πολλά που μπορεί να αγωνίζεται μια ακόμα φορά σ' αυτά τα τουρνουά, παρότι σίγουρα δεν βρίσκεται στην κατάσταση που θα ήθελε: "Δεν με επηρεάζει τόσο το να χάσω ή να κερδίσω, γιατί είναι κομμάτι της καθημερινότητας. Αυτό που μετράει τώρα είναι να αγωνίζομαι και να το κάνω με μεγάλη προσοχή Αυτό για κάποιον σαν κι εμένα, που πάντα δίνει τη μεγαλύτερη δνατή μάχη και παλεύει έως το τέλος, είναι πολύ δύσκολο σε πνευματικό επίπεδο. Συμβιώνω με αυτό, αποδέχομαι τα πράγματα όπως είναι και προσπαθώ κάθε μέρα να βάζω λίγο παραπάνω. Αλλά δεν τα λέω όλα αυτά για το δράμα, δεν τα λέω με αρνητικό τρόπο. Για μένα το ότι βρίσκομαι εδώ σημαίνει πολλά, ειλικρινά. Πριν 3 εβδομάδες δεν ήξερα αν θα επέστρεφα ξανά στους αγώνες και τώρα είμαι στη 2η εβδομάδα. Αυτό για μένα είναι μεγάλη είδηση."

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots