Μεγάλη επέκταση στο Wimbledon με 39 νέα γήπεδα!

 
Μεγάλη επέκταση στο Wimbledon με 39 νέα γήπεδα!
© AELTC / Bob Martin
tn team Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 - 12:45

Τη μεγαλύτερη επέκταση στην ιστορία του σχεδιάζει να κάνει το Wimbledon, όπου θα χτιστεί ένα νέο στάδιο 8.000 θέσεων, καθώς και 38 ακόμα courts!

Το σχέδιο επέκτασης των εγκαταστάσεων του Wimbledon πήρε την έγκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης κι έτσι θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, με τη διοίκηση του Wimbledon να ευελπιστεί ότι θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2030.

Η επέκταση θα πραγματοποιηθεί στον πρώην χώρο του Wimbledon Park Golf Club και θα τριπλασιάσει τον αριθμό των γηπέδων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο All England Lawn Tennis & Croquet Club (AELTC).

Όταν ολοκληρωθεί η επέκταση, θα μπορεί το Wimbledon να φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του και την εβδομάδα των προκριματικών, η οποία τώρα διεξάγεται στο κλαμπ του Roehampton, το οποίο βρίσκεται σε μια απόσταση σχεδόν 4 χιλιομέτρων από το Wimbledon.

Μάλιστα, το ιστορικότερο τουρνουά τένις του κόσμου θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί έως και 10.000 φιλάθλους την κάθε μέρα των προκριματικών.

Εκτός από τα 39 νέα γήπεδα, το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμα και το γκρέμισμα των κλειστών γηπέδων των εγκαταστάσεων, αφού στη θέση τους θα δημιουργηθούν 6 νέα indoor γήπεδα, 6 outdoor γήπεδα, γραφεία και ένα υπόγειο πάρκινγκ.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως το σχέδιο επέκτασης έχει ξεσηκώσει και αρκετές αντιδράσεις από την τοπική κοινότητα. Η πρωτοβουλία Save Wimbledon Park, η οποία ανησυχεί για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η ανακαίνιση, έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 13.000 υπογραφές.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots