WTA
Badosa: "Στο Indian Wells οι γιατροί μου είπαν ότι θα ήταν δύσκολο να συνεχίσω την καριέρα μου"

 
Badosa: "Στο Indian Wells οι γιατροί μου είπαν ότι θα ήταν δύσκολο να συνεχίσω την καριέρα μου"
© Jimmie48/WTA
tn team Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 - 21:32

Η Paula Badosa αποκάλυψε τα πολύ σκληρά νέα που άκουσε από τους γιατρούς στο Indian Wells και το ότι η μόνη επιλογή που της έδωσαν ήταν να αγωνίζεται με ενέσεις κορτιζόνης, μόνο για να μπορέσει να έχει ακόμα 3-4 χρόνια μπροστά της!

Αν και μόλις 26 ετών, η Badosa ήρθε αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να μην ξαναπαίξει επαγγελματικό τένις. Συγκεκριμένα, οι γιατροί στο Indian Wells της είπαν ότι θα ήταν περίπλοκο να συνεχίσει την καριέρα της, με τις ενέσεις κορτιζόνης να μοιάζει να είναι μονόδρομος - και αυτό για να συνεχίσει περίπου ως τα 30.

"Στο Indian Wells οι γιατροί μου είπαν ότι θα ήταν περίπλοκο να συνεχίσω την καριέρα μου. Κι εγώ τους είπα ότι χρειάζομαι μια λύση, κάτι. Δοκιμάσαμε ενέσεις κορτιζόνης και μου είπαν ότι αυτή είναι η μόνη επιλογή και ίσως θα πρέπει να το συνεχίσω αν θέλω να παίξω για λίγα χρόνια ακόμα. Λίγα χρόνια ακόμα, ενώ είμαι μόνο 26 ετών! Ήταν πολύ σκληρό για εμένα", είπε η Badosa, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για το podcast WTA Insider.

"Μου είπαν ότι θα πρέπει να παίζω λιγότερο στις σκληρές επιφάνειες. Ήταν πολύ άσχημα νέα για εμένα, που μου αρέσει να αγωνίζομαι σε αυτές. Είμαι χαρούμενη που αυτή τη στιγμή είμαι εντάξει, κάνω θεραπεία κάθε μέρα. Αν μπορέσω να παίξω για 3-4 χρόνια ακόμα θα ήταν εκπληκτικό. Mακάρι να έχω μια γεμάτη χρονιά φέτος και να είμαι όσο το δυνατόν ψηλότερα στο ranking. Δεν θέλω να μιλάω για αριθμούς, αλλά θα ήθελα να επιστρέψω στο Top 30 και μετά στο Top 10. Ξέρω ότι είναι υπερβολικό για φέτος το Top 10, αλλά ίσως σε 1 με 1,5 χρόνο να μπορέσω να επιστρέψω εκεί", πρόσθεσε η 26χρονη Ισπανίδα τενίστρια.

Και κατέληξε: "Είναι η πρώτη φορά που ανοίγομαι, κανείς δεν το ξέρει. Και είμαι ακόμα λίγο φοβισμένη, διότι μου είπαν ότι αυτό μπορεί να δουλέψει για μερικούς μήνες, αλλά μπορεί να χρειαστεί να το ξαναδούμε, οπότε φοβάμαι μήπως χρειαστεί να σταματήσω πάλι. Ο πόνος είναι εκεί, αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ να τον διαχειριστώ. Τώρα μπορώ και αυτό είναι το θετικό. Θα βοηθήσει το χώμα, ενώ και το χορτάρι πιστεύω θα είναι εντάξει. Στις σκληρές επιφάνειες είναι που υποφέρω περισσότερο."

H Badosa πάντως, παρότι εγκατέλειψε με πόνους στη μέση και τον τελευταίο της αγώνα με την Aryna Sabalenka στην Στουτγκάρδη, θα παίξει στη Μαδρίτη και στον 1ο γύρο του Madrid Open θα αντιμετωπίσει qualifier ή lucky loser.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots